Saturday, 1 December 2012

Piparkakkumuffinit toffeekuorrutteella / gingerbread cupcakes with toffee buttercream



Jatkoin omassa keittiössäni taas SLY kierroksen marraskuista kuppikakku teemaa kokeilemalla niin monessa blogissa vilahtaneita piparkakkumuffineja. Reseptiksi päädyin valitsemaan Good Foodin ohjeen, joka löytyy täältä. Tässä oli minusta houkuttelevan kuuloinen kuorrutus, vaikka en mikään voikreemin ystävä olekkaan. Ajattelin että jos siihen on toffeekastiketta sekoitettu joukkoon niin on pakko olla jo hyvää. Ja toki teki mieli päästä taas vähän pursottelemaan. En sitten osannut valita kummanlaisia muffinssiformuja käyttäisin joten tein puolet vaaleansinisiä ja puolet ruskeita. Molemmissa siis sama taikina ja sama kuorrutus, ulkonäkö vain eri. 




Muffinssitaikina
150g voita, huoneen lämpöistä
150g pehmeää ruskeaa voita (käytin 100g ruokokidesokeria, 50g muscavado sokeria)
3 munaa
150g itsestään kohottavia jauhoja, joita meiltä ei oikein löydy joten laitoin normaalia jauhoa + 1tl leivinjauhetta
1tl jauhettua inkivääriä
½tl kanelia
ripaus mustkottipähkinää
(lisäsin myös vajaan teelusikallisen neilikkaa)
1rkl maitoa

Kuorrutus
200g huoneenlämpöistä voita

50g ruskeaa sokeria
3rkl maitoa
200g tomusokeria
ripaus kanelia

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen
2. vaahdota keskenään voi ja sokeri. 
3. Siivilöi jauhot ja mausteet kulhoon. 
4. Lisää sokerivaahtoon munat yksitellen ja vuorotellen jauhojen kanssa. Sekoita joukkoon lopuksi maito. 
5. Jaa taikina 12 muffinvuokaan. 
6. paista 15-20 minuuttia kunnes muffinssit ovat kullankeltaisia. Ota pois uunista ja jäähdytä ritilän päällä. 
7. Kuorrutetta varten valmista toffeekastike muffinssien ollessa uunissa. Laita 50g voita kattilaan sokerin kanssa ja lämmitä seosta levyllä matalalla lämmöllä kunnes sokeri ja voi on sulanut. Lisää 2 rkl maitoa joukkoon ja sekoita kunnes toffeekastike on kiiltävää ja paksua. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 
8.Vatkaa isossa kulhossa voi kunnes se on tasaista, ala lisätä tomusokeria. Lisää toffeekastike ja sekoita kunnes seos on tasaisesti sekaisin. Lisää tarvittaessa hieman maitoa. 
9. Laita kuorrute pursotuspussiin ja pursota muffinien päälle. Ripottele päälle hieman kanelia.




Nämä olivat kyllä helppo tehdä ja onnistuivat hyvin. Voikreemiä on kiva pursotella ja jälleen kerran kokeilin tehdä ruusupursotuksia. Edelleenkin jokin on pielessä mutta onnistuivat paremmin kun aiemmin. Mutta mutta... pakko myöntää... ei minusta vieläkään tullut voikreemin ystävä. Edes ihana toffeekastike ei makua muuttanut mihinkään sokerisesta voista. Sinänsä harmillista koska näitä pursotuksia olisi hauska tehdä, mutta kun kukaan ei kuorrutetta syö :D

Recipe for these cupcakes can be found from Good food webpage

5 comments:

  1. Tosi nätit pursotukset! ♥

    ReplyDelete
  2. Näyttävät kyllä todella hyvältä! Tuo voikreemi on täälläkin vähän sellainen murheenkryyni...!

    ReplyDelete
  3. Suussa sulaa varmasti ja makuhermot kujertaa talvista hyrinäänsä ! Ihania !

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...