Monday, 10 December 2012

Daim-muffinssit


Mitä tehdä kun pitää nopeasti saada jotain herkkua pöytää ja kaapista löytyy Daimia? No muffinssejahan niistä syntyy tietysti. Käytin Kinuskikissan reseptiä, mutta reseptissä olleen suklaalevyn sijaan käytin tavallista Daimia jonka murskasin ja lisäsin taikinaan. Taisi mennä 1½ patukkaa. Näistä tuli oikein hyviä ja ne hävisivät lautaselta niin nopeasti että kuvaan sain vain yhden muffinssin :D

12 kpl isoja, 15-20 kpl pienempiä

1 levy Maraboun Daim-maitosuklaata
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa


Leikkaa puolet suklaalevystä rouheeksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen.
Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi suklaapala sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min.


Pieni vinkki, ostin Clas Ohlsonilta sellaisen metallisen jäätelökauhan jota kahvaa puristamalla jätskipallo tipahtaa kauhasta. Tämä on älyttömän kätevä kun muffinssitaikinaa jaetaan vuokiin. Siistiä ja helpompi tehdä suurinpiirtein samankokoisia muffinsseja. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...