Kotivinkissä näin todella herkullisen näköisen glögijuustokakun reseptin joka jäin mieleen kummittelemaan. Vihdoin päätin päästä eroon päässä asustavasta ihanan juustokakun kuvasta ja tehdä kakun. Resepti löytyy täältä.
200 g
kaurakeksejä
200 g
piparkakkuja
200 g voita
sulatettuna
TÄYTE
600 g
tuorejuustoa (maustamaton)
1 prk (250 g)
maitorahkaa
25 g voita
sulatettuna
1 dl sokeria
½ dl
maissitärkkelysjauhoja
1 dl
glögitiivistettä
GLÖGISIIRAPPI
2 dl
glögitiivistettä
1 dl sokeria
1. Aja keksit ja
piparkakut tasaiseksi muruseokseksi monitoimikoneen teholeikkurilla tai laita
keksit muovipussiin ja rullaa muruiksi kaulimella. Lisää sulatettu voi ja
sekoita tasaiseksi.
2. Pingota
irtopohjavuoan (halk. 24–25 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele
reunat. Kaada murumassa vuokaan ja painele se tasaiseksi kerrokseksi vuoan
pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin niin, että muruseos
ehtii hieman jähmettyä.
3. Sekoita kaikki
täytteen ainekset. Kaada ja tasoita täyte vuokaan. Paista kakkua uunin
alatasolla 175 asteessa 40 minuuttia. Ota uuni pois päältä, mutta jätä kakku
jälkilämpöön vielä 30 minuutiksi.
4. Valmista
glögisiirappi. Mittaa glögi ja sokeri kattilaan ja keitä seosta ilman kantta
noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
5. Anna kakun
jäähtyä rauhassa. Poista vuoan reunat ja nosta kakku tarjoiluvadille. Kaada
glögisiirappia kakun päälle ja tarjoile loppu kastike erikseen.
Tein kakun puolikkaalla reseptillä 18cm vuokaan. Lopputulos: ei sitä mitä odotin :( Maultaan kakku oli hyvä mutta täytteen koostumus oli ihan liian tönkkö, kuin pelkkää tuorejuustoa olisi syönyt. Eikös yleensä näissä paistettavissa juustokakuissa ole kananmunia? En tiedä vaikuttiko koostumukseen se että jouduin korvaamaan rahkan kermaviilillä ? Noh, koostumus ei ollut ainoa ongelma, vaan myös ulkonäkö. Kun kakusta leikkasi palan niin kaikki siirappi valui lautaselle ja värjäsi juustotäytteen epämukavan valjun viininpunaiseksi. Värin muuttuminen näkyy hieman tuossa kuvassa jossa pla on leikattu.Mielestäni ei ollut kovin houkuttelen värinen, toki tämä oli vaan leikatussa reunassa ja sisältä kakku oli hyvän värinen mutta silti. Noh, tulipa kokeiltua ja vainoava kakunkuva hävisi mielestäni. Mitähän sitten keksisi.... pitäisikö opetella paistamaan juustokakku ilman että keskelle tulee järjetön Grand Canyon :)
Tässä on juustokakku aidoimmillaan ulkoisesti - haljenneena !
ReplyDeleteReunatkin kuin ammattitaiturien kyökeissä !
Voi miksei sitä voi maistaa :(
Minustakin tuo halkeama tuo persoonallisuutta juustokakkuun. Jostain vain luin että on jokin kikka millä halkeaman voi estää, sen voisi koitta opiskella siltä varalta että joskus pitää saada railoton kakku.
DeleteMie, kun luin tämän, niin mie mielessäni hymyilin. Nämä on ihania kirjoituksia!! Mukava, kun postasit etkä jättänyt kirjoittamatta tänne.
ReplyDeleteNämä sinun kirjoitukset saa mielen pirteäksi. Miekii oisin halunnut palasen!
Ihana kuulla että onnistuin päivää piristämään :D Kyllä olisi hiljainen tämä blogi jos vain onnistuneet postaisin. Monissa leipomuksiaa on jotain enemmän tai vähemmän suurta vikaa, mutta sehän ei haittaa mitään.
Delete