Kun sokerihammasta kolottaa, mutta samalla lorvikatari vaivaa niin silloin kannattaa tehdä näitä makoisia ja uber helppoja keksejä. Kaikki ainekset vaan kulhoon, pieni suraus vatkaimella ja nökäreet pellille. Noin niin kuin pähkinänkuoressa. Ainakaan nämä minun pienten kätösten tuotokset ei kauneudella pääse loistamaan, mutta maku oli ulkonäköä huomattavasti parempi.
Alkuperäinenohje on Dansukkerin, itse käytin karpaloiden lisäksi myös pussillisen Biokian kuivattua marjamixiä.
Marjacookiet
18kpl
Ainekset
3 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl kuivattuja karpaloita (tai marjamixiä)
1 dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
200 g pehmeää voita tai margariinia
1 kananmuna
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl kuivattuja karpaloita (tai marjamixiä)
1 dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
200 g pehmeää voita tai margariinia
1 kananmuna
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa huoneenlämpöiset aineet kulhoon. Sekoita kädellä tai yleiskoneessa taikinaksi. Nostele taikina leivinpaperoidulle pellille kokkareiksi, 9 kpl per pelti, litistä hiukan. Paista noin 12 minuuttia. Jäähdytä ja nauti.
Nam! En ole karpaloiden suuri ystävä, mutta kekseissä ne kyllä maistuu hyvin, pitääkin kokeilla joskus näitä :)
ReplyDeletelav-eat.blogspot.fi
ja jos laittaa tuota marjamixiä niin on vielä vähemmän karpaloista.
Delete