Tuesday, 29 July 2014

Rahka-raparperipiirakka




Vaikka kuumin raparperikausi taitaa olla jo ohi. niin tässä muistoja juhannuksen tienoilta Nauvosta. 

Rahka-raparperipiirakka


Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Täyte:
2 paksua raparperin vartta
2 rkl perunajauhoja
1 prk rahkaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria

1. Laita uuni lämpeämään 200 C. Voitele ja jauhota piirakkavuoka.
2. Vatkaa vaahdoksi huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. 
3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan, sekoita. 
4. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
5. Leikkaa raparperista ohuita viipaleita. Sekoita viipaleiden joukkoon perunajauhot. Kaada raparperit piirakkapohjan päälle. 
6. Sekoita loput aineet keskenään ja kaada rahkaseos raparperien päälle. 
7. Paista piirakkaa n. 20-30 minuuttia. 













2 comments:

  1. Herkullinen piiras! Nyt on pakko metsästää raparperia....
    Ihanat kesäkuvat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tämä piirakka oli kyllä erityisen herkullista, yleisönpyynnöstä sitä piti tehdä toinenkin :)

      Sattui ennen juhannusta olemaan kauniit ilmat niin oli ihana kuvia räpsiä merellisessä maalaismaisemassa.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...