Tuesday 13 November 2012

Haaste: To do-lista

Minäkö muka emäntää valvotan? Ihan olen kilttinä

Minullekkin haaste tulla tupsahti, kolmelta taholta oikein, joten eiköhän ole aika miettiä millainen oli minun  to-do listani. Näin aamuyön hämärinä tunteina on hyvin aikaa kun kissan kanssa valvotaan. Vanhus meinaa taas vähän voida huonosti.

Haasteessa siis pyydettiin listaamaan 8 kohdan ruuanlaitto ja leivonta to do-lista. Minut haastoi Tekila, Kimara ja Nöyhtis. Tämä on kiva haaste ja myös kiva on ollut lukea toisten listoja, paljon löytyy toisilta sellaisia mitä itsekkin haluaisi tehdä. Listani ei ole missään tärkeysjärjestyksessä, hyvin meni leivontapainotteiseksi vaikka kuinka yritin ruuanlaittoakin miettiä. 

1. Bagels - Näitä olen pari kertaa nähnyt telkkarissa tehtävän ja kiva olisi itsekkin kokeilla, ovat niin erillaisia.

2. Cake pops - Niin super trendikkäitä tällä hetkellä ja minä en vaan ole kokeillut tehdä. Jotenkin en ole oikein syttynyt cake pops ideaan, ehkä mieli muuttuisi jos kokeilisi tehdä itse.

3. Joulu kalkkuna - Tuntuu minusta niin hankalalta hommalta. Koskaan en ole kokeillut tehdä ja koko ajatus tuntuu ihan toivottomalta.

4. Battenburg kakku - Tämän näin tehtävän viime vuoden Great british bake offissa. Oli jotenkin kiva idea ja tarkkuuttaa vaativa systeemi kasata kakku joten jäi mieleen.

5. Beef wellington - Sellaista englantilaista ruokaohjelmaa ei olekkaan jossa ei olisi ollut beef wellington jossain vaiheessa esillä. Klassikko jonka tahtoisin osata tehdä.

6. Macarons - näitähän olen jo kokeillut, mutta jotenkin lopputulos oli sen verran epävarma että jäi mieltä kaivelemaan. Pitäisi osata niin hyvin että aina onnistuu pommin varmasti :)

7. Pikeeri koristeet - koristelulaji joka minulta on jäänyt ihan kokonaan harjoittelematta. Vaatii tarkkuutta ja vakaata kättä joten paljon olisi harjoiteltavaa.

8. Voitaikina- kovin työläs ja niin helppo hakea vain kaupan pakastealtaasta. Joskun 16 vuotiaana tein useinkin itse voitaikinan, sittemmin on laiskuus iskenyt.

Neljä joille haasteen laitan eteenpäin on Vadelmasorbetti, Maxin mami, Hanna Ihmemaassa ja Kattipaakari

3 comments:

 1. Oi miten söötti misu. =)

  Bagelsit ovat niin ihania! Niitä tekee mielellään.

  ReplyDelete
 2. Onpa haastava lista!
  Bagels oli tuttu jo lapsuudessa, joskaan se ei kalskahtanut noin hienolta :D Nyt myös arkipäivää lähialueella. Tehnyt olen, jotta voin hyvällä omallatunnolla astella leipomoon
  yhtä ostamaan :D

  ReplyDelete
 3. Kiitoksella haasteesta :) Melkoinen lista kokeiluun - Joulukalkkuna on täälläkin ollut mielessä, mutta toistaiseksi on saanut perhe tyytyä perinteiseen kinkkuun! Pitääpä alkaa miettimään omaa to-do-listaa ;)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...