Saturday 10 November 2012

Suklainen kahvikakku
Kuppikakkuja tehdessäni kuorrutetta jäi aika paljon yli, joten piti keksiä mihin sen saisi käytettyä ettei hukkaan mene. Suklaista kahvikakkua aloin suunnittelemaan, koska jokin aika sitten ostin uuden kakkuvuoan jota teki mieli kokeilla. Tälläistä Iloleipurin sydänkakkuvuokaa olen tahtonut pitkään, mutta tämä oli välillä pois markkinoilta. Nyt kuitenkin roosa nauha-kampanjan aikana taas myynnissä joten vihdoin tälläisen sain. Muuten en yleensä näistä kuivakakku vuoista niin lämpene, mutta tämä on jotenkin niiiin sievä. 

Ohjeeksi valitsi Hellapoliisin Suklaakakku ohjeen. Siis ilman kuorrutusta, sen ohje löytyy aiemmasta postauksestani.

Suklaaksi valitsin Maraboun 70% tumman minttusuklaan jota löytin vajaa paketti kaapista (n.70g), hyvin tuli mintun makua kakkuun tästä. Pitkästä aikaa myös korppujauhotin vuoan ja huomasin taas että ei ole minun makuun korppujauhot kakussa, lisäksi vuoka on niin hienosti pinnoitettu että pelkkä voitelu olisi kyllä riittänyt. Mitähän sitä taas päässä liikkui.... No, mutta kun kakku oli vähän jäähtynyt niin lusikoin kuorrutteen päälle ja roppakaupalla erillaisia suklaahippusia ja strösseleitä, vähempikin olisi varmaan riittänyt :)


9 comments:

 1. Mie hankin myös tämän vuoan.. ja olin jo varma, etten sitä löydä, mutta löysin :).

  Herkullista kakkua :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä vuoka on aika iso, tällä taikina määrällä jäi aika vajaaksi. Luulen että 1½ tai jopa 2 kertainen taikina määrä olisi ok.

   Delete
 2. Ihana kakku =) itsellä on 4pientä kakkua pelti jossa tuo sydän myös on ja tykkään hirveesti =) haluaisin irtonaisena sellaisen pienen vuoan tuosta sydämmestä =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta sellainen pieni sydän olisi kans hyvä.

   Delete
 3. Mistä saitte vuoan hankittua, näyttää kätevältä?! Kakkukin varmasti herkullinen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. City marketista ostin, myös Kodin Anttilassa olen nähnyt näitä. Kannattaa olla nopea, kun on kampanjatuote.

   Delete
 4. Blogissani sinulle haaste! :)

  ReplyDelete
 5. Ihastuttava kahvikakku !

  Tätä vuokaa - siis toisen valmistajan - käytän mielelläni, vaikka onkin iso :D .
  Sillä saa kauniita kakkulahjoja !

  Soveltuu myös jälkiruuantekoon !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Iso on mutta silti niin ihana. Kahvikakut onneksi säilyy joten ei suurta harmia ole vaikka "joutuu" suuren kakun tekemään :)

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...