Wednesday, 1 August 2012

Marjaisa juustokakku / Non bake berry cheese cake




Ja tässäpä sitten se toinen ystäväni juhliin mennyt kakku. Resepti ideaa lainasin jälleen Call me a cupcake blogista. Luin reseptin kyllä aika huolimattomasti koska vasta tekovaiheessa tajusin että reseptin mukaan kakku olisi pitänyt jäädyttää eikä suikaan liivatteilla hyydyttää. Noh, lisäsin mukaan liivatetta joten ongelma ratkesi sillä. Hieman itseä jännitti leviääkö kakku pöydälle koska päälle laitetut marjat olivat yllättävän painavia. Mutta hyvin pysyi kasassa.

Pohja:
150g Domino keksejä
50g sulaa voita

Täyte:
300g tuorejuustoa
250g ricotta juustoa
4dl kuohukermaa
1½dl sokeria
½ sitruunan kuori
1tl vaniljasokeria
4 liivatetta
sitruuna ja marjamehua
100g mansikoita
150g mustikoita ja vadelmia

Päälle:
tuoreita marjoja

1. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja kaada voi sula sekaan. Levitä 18-24cm vuoan pohjalle (älä painele kovin paljoa koska pohjasta tulee Domino täytteen takia liian kova helposti). Laita jääkaapiin.
2. Laita 2 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Yhdistä tuorejuusto, ricotta, sokeri ja sitruunan kuori. Sekoita joukkoon vaahdotettu kerma. Jaa seos kahteen osaan.
3. Muussaa mansikat, ota talteen osa mehusta liivatetta varten (tai käytä jotain muuta mehua). Sekoita muussattu mansikka toiseen juustoseos puolikkaaseen. Kuumenna mansikkamehu, voit lisätä tilkan sitruunamehua mukaan ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Kaada mehu mansikkajuusto seokseen ja sekoita hyvin. Kaada koko seos keksi pohjan päälle. Halutessasi voit upottaa seokseen vielä pieneksi pilkottuja mansikan palasia. Anna hyytyä jääkaapissa useamman tunnin ajan.
4. Kun mansikkaseos on hyytynyt toista kohta 3. mustikoiden ja vadelmien kanssa. Anna koko kakun hyytyä jääkaapissa yönyli.
5. Ennen tarjoilua lisää päälle tuoreita marjoja.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...