Kesäkuun SLY19 kierroksella lähetin parilleni Piipalle iltapäivätee reseptejä. Victoria sponge kakkua piti kokeilla ensin itse jotta sain oikean paisto ajan reseptiin mukaan, koskapa ehdotin että kakun voi tehdä myös muffinssina kun tuollaisia 20cm vuokia ei välttämättä löydy. Tässä resepti.
Victoria sponge
125g
voita (huoneen lämpöistä)
125g
sokeria
2
munaa
125g
jauhoja
1
tl leivinjauhetta
1-2rkl
maitoa
Täyte
Mansikkamarmeladia/hilloa
(tomusokeria)
1. Lämmitä
uuni 180 asteeseen.
2.
Vaahdota
sokeri ja voi, vatkaan sekaan munat ja kuivat aineet.
3.
Lisää sen
verran maitoa että seos tipahtaa lusikasta helposti. Jaa taikina kahteen 20cm
vuokaan ja paista 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä.
4.
Levitä
hillo toisen kakun päälle ja aseta toinen kakku hillon päälle. Ripottele
tomusokeria.
Itselläni
ei ollut tuollaisia 20cm vuokia joten tein näistä mini kakkuja muffinssi
vuoissa. Tuli 10kpl ja paistoin samassa asteessa noin 15 min. Paisto aikaa
kannattaa seurata, minun uuni käyttäytyy joskus hassusti joten paisto aika
kunnon uunissa voi olla eri J
Niin kuin näkyy niin näistä kakkusista tein kahta eri versiota. Tässä välissä on mansikkahilloa ja kermavaahtoa, sekä päällä tomusokeria (ihan aidossa Victoria sponge kakussa on vain hillo välissä ja tomusokeri päällä).
Ja näihin tuli vain kermavaahto kuorrutus ja tuoreita mansikoita koristeeksi. Nämä oli minusta aivan ihania kaikessa yksinkertaisuudessaan, hillolla olevat maistuivat ehkä hieman paremmilta kuin pelkkä mansikka. Aina ei tarvitse olla kovin monimutkaista viritelmää jotta maistuu hyvälle.
Eksyinpä ihanaan blogiin! Ja olet kyllä niin oikeassa..monasti yksinkertasimmat jutut on parhaita :) Linkitys sopinee?
ReplyDeleteIlman muuta linkitys sopii. Pitää tulla vasta vierailulle sinun blogiin :)
ReplyDeleteTällä samalla reseptillä olen tehnyt myös kakku version mutta jotenkin tykkäsin muffineista enemmän, olivat mehukkampia :)
Slurps, miten herkullisen näköisiä.
ReplyDeleteSyötävän hyvännäköisiä! Ja kivan erilainen muffinsiresepti :)
ReplyDelete