Monday, 6 August 2012

Daim-marenki-hurmuri / Daim and custard meringue cake









Rakas ystäväni Tanja antoi minulle lahjaksi Kinuskikissan ihanan uuden leivontakirjan. Kirja on pullollaan toinen toisiaan ihanampia reseptejä, mutta Juhannukseksi Tanja pyysi minua tekemään kirjata löytyneen marenkikakun. Kakku oli toooodella herkulline ja tätä kuulemma maistellaan uudelleen Tanjan synttäreillä. 

Tässäpä ohje. Kuvat on nyt hieman huonoja, ei maltettu alkaa mitään kunnon kuvaus sessiota virittelemään koska teki niin mieli päästä kakun kimppuun :D

Marenki pohjaan ohje löytyy täältä.

Täyte:
3/4dl perunajauhoja
3/4dl sokeria
4½dl maitoa
3 keltuaista
4dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
3/4dl vaniljakreemijauhetta
3 isoa (à 56g) Daim patukkaa
3-5dl mansikoita (myös vadelmat ja viinimarjat käyvät hyvin)

Koristeet:
2 isoa (à 56g) Daim patukkaa
Mansikoita

1. Tee kaksi suorakulmasta marenki pohjaa.
2. Täyte: sekoita perunajauhot ja sokeri kattilassa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Erottele keltuaiset ja lisää kattilaan. Kuumenna vispilällä sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Anna kiisselin jäähtyä. 
3. Lisää kerman joukkoon vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe ja kiisseli. 
4. Pilko Daim patukat rouheeksi ja sekoita täytteeseen.

5. Nosta toinen marenkipohjista tarjoilulautaselle. Levitä päälle puolet täytteestä ja ripottele pinnalle viipaloituja mansikoita. Tee toinen kerros samalla tavalla.
6. Koristele isoilla Daim paloilla. 


1 comment:

  1. Kappas vaan, minäkin tein vähän aikaa sitten mansikoilla koristeltua marenkikakkua! Kinuskikissan ohjeella tietenkin :) Ja oli kyllä hyvväää!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...