Monday 7 May 2012

Valkosulkaa-passionhedelmäkakku / White chocolate and passion fruit cake

Viime viikonloppuna avokin ranskalainen kurssikaveri tyttöystävineen kävi kylässä. Avokki latasi jo etukäteen paineita niskaan mainostamalla kuinka Ranskassa kaikki leivonnaiset on niin extra upeita että siellä on tottuttu näkemään pöydässä astetta parempia herkkuja :) Aluksi en millään keksinyt että mitä tekisin mutta löysin sitten vanhan Eric Lanlardin Passionhedelmä tortun ohjeen. Sitä jo suunnittelin tekeväni mutta sitten kaupassa sattui silmiin uusin Kotiliesi jonka kannessa komeili herkullisen näköinen kakku, ei muuta kun lehti mukaan ja sieltähän sitten löytyikin herkullisen oloinen resepti, Ericin torttu jää nyt toiseen kertaan odottamaan tekoa.

Last weekend my boyfried's French class mate visited us with his girlfriend. I was feeling the preasure since my boyfirend kindly reminded me how people in France are used to their elegant patisserie :) First I coudn't decide what to bake but aftera while I found Eric Lanlard's recipe for Passion fruirt tart. I was already planning to bake it but in the shop I saw a new magazine which had tasty looking cake on the cover. Quick change in to the plans and Eric's tart recipe will be used later.




 

Valkosuklaa-passionhedelmäkakku

n.20 hengelle

Pohja
6 kananmunaa
3½dl sokeria
1dl kuumaa vettä
200g sulatettua voita
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Täyte
5 liivatelehteä
8 passionhedelmää
5dl kuohukermaa
100g valkosuklaata
2 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
1½dl sokeria

Kostutukseen
1½dl spriteä

Pinnalle
1plo (2dl) mango-passionhdelmä smoothieta (esim Chiquita)
2dl hyytelösokeria

1. vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuuma vesi ja sulatettu voi sekoittaen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi seokseen. Nostele taikina kevyesti sekaisin.
2.Voitele ja korppujauhota n. 25x25cm kokoinen irtopohjakakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla tunti tai kunnes kakkupohjan reunat irtoavat vuoasta.
3. kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohja, mieluiten edellisenä päivänä paistettu, kahteen osaaan.
4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kaavi passionhedelmien sisukset siivilän kautta pieneen kattilaan. Kuumenna 1dl kermasta kiehuvaksi toisessa kattilassa ja nosta kattila syrjään. Lisää kermaan rouhittu valkosuklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.
5. Vaahdota loppu kermasta. Notkista kulhossa tuorejuustot ja sokeri. Lisää lämmin valkosuklaaseos. Kuumenna passionmehu ja sulata joukkoon kuivaksi puristellut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohueana nauhana valuttaen täytteeseen. Nostele joukkoon kermavaahto.
6. Nosta alin kakkulevy takaisn puhdistettuun ja leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevy spritellä. Levitä täyteseos vuokaan. Nosta kansilevy päälle ja kostuta spritellä. Peitä kakku huolellisesti ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
7. valmista hyytelökuorrutus. Kiehauta kattilassa smoothiejuoma ja lisää hyytelösokeria koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa ja kirkastuu, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä muutama minuutti. Leikkaa halutessasi kakun pinnalta pois tumma kakkupinta, jotta kuorrutuksen väri korostuisi enemmän. Lusikoi liemi tasaisesti kakun päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa vielä muutama tunti. Koristele tuoreilla hedelmillä tai marjoilla.

Tein itse kakun 24cm halkaisijaltaan olevaan pyöreään vuokaan ja sehän oli auttamattomasti liian pieni.

7 comments:

  1. Nyt kyllä kiinnostaisi tietää, joko Avokkisi heittäytyi lattialle polvilleen ja kosi sinua :D ?

    Ihana kakku, ihastuttavan kaunis toteutus. Ten poins!
    Minä pidän noista toispuoleisista koristeluista - ei tärvele kaunista kakkua ensimmäinen...eikä vielä kolmaskaan pala!

    ReplyDelete
  2. Ei kosinnut ei :)

    Mutta kerrankin koko kakku hävisi jääkaapista eikä tarvinut loppuja roskiin heittää. Ehkä me vielä löydetään yhteinen aaltopituus näissä leipomuksissakin ;)

    ReplyDelete
  3. Tyylikäs & kaunis koristelu!!

    ReplyDelete
  4. Kiitos paljon Carita. Pakko kyllä myöntää että aika pitkälle noudattelin lehdessä ollutta koristelu ideaa :) Vaikka tekis kyllä mieli omia koko idea itselle kun omasta mielestäkin tuosta tuli aika nätti :)

    ReplyDelete
  5. Kotipuolessakin arvostettiin normaalia enemmän :) Pitkästä aikaa kakku hävisi kokonaan jääkaapista parempiin suihin. Suosittelen reseptiä kyllä.

    ReplyDelete
  6. Onpa ihanan näköinen ja herkullisen kuuloinen kakku :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...