Thursday, 24 May 2012

Banaani-saksanpähkinä kakku / banana and walnut cake



Avokki on jo hetken joutunut odottamaan että milloin taas leivon hänen toive kakun joten kaikkien pastellisävyisten hattaroiden jälkeen oli aika palata maan pinnalle :) Tällä kertaa oli toiveena banaani-saksanpähkinä kakku. Sopii minulle, on jälleen kerran helppoakin helpompi resepti. Reseptinä käytin BBCGoodfoodin reseptiä joka löytyy täältä.


100g pehmeää voita
140g sokeria
1 muna
225g jauhoja
2tl leivinjauhetta
4 hyvin kypsää banaania
85g rouhittua saksanpähkinää
½dl maitoa

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele vuoka (paahtoleivän mallinen vuoka)
2. Sekoita keskenään suuressa kulhossa voi, sokeri ja muna. Lisää joukkoon hitaasti jauho ja leivinjauhe. Kuori ja mössää banaanit. Sitten sekoita kaikki ainekset keskenään.
3. Kaada seos vuokaan ja paista n.1h tai kunnes tikkulla kokeiltaessa tikku on puhdas. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
4. Tarjoile vanilja jäätelön ja suklaakastikkeen kera


It's been a while since I baked something my boyfriend asked so it was about time to leave my pastel color fluffy bakes and get back to the serious business :) This time he wished for Banana and walnut cake. This again was one of the easy bakes. I found recipe from the BBCGoodfood page (here)




  • 100g softened butter , plus a little extra for greasing
  • 140g caster sugar
  • 1 beaten egg
  • 225g plain flour
  • 2 tsp baking powder
  • 4 very ripe bananas
  • 85g chopped walnuts
  • 50ml milk

    1. Heat oven to 180C/160C fan/gas 4. Grease a 2lb loaf tin with some butter and line the base with baking parchment, then grease this as well.
    2. In a large bowl, mix together the butter, sugar and egg, then slowly mix in flour and baking powder. Peel, then mash the bananas. Now mix everything together, including the nuts.
    3. Pour your mixture into the tin and bake for 1 hr, or until a skewer comes out clean. Allow the cake to cool on a wire rack before removing from the loaf tin. The loaf can now be wrapped tightly in cling film and kept for up to 2 days, or frozen for up to 1 month. Defrost and warm through before serving. Serve in thick slices topped with vanilla ice cream and drizzled with a little Easy chocolate sauce

    3 comments:

    1. Nam! Banaani ja pähkinät on ihana yhdistelmä, varmasti hyvänmakuinen kakku..
      (tämä sly-kierroksella mukanaolo ei kyllä helpota kesäkuntoprojektia yhtään kun entistä enemmän tulee käytyä kaikissa blogeissa ja toki saa vielä paketissa herkkureseptejä ja ja.. :D)

      ReplyDelete
    2. Oli kyllä aika Slups :)

      Itse maistan aina pari lusikallista tai haukkua tekeleitä ja sitten saa muut syödä ne parempiin suihin. Muuten kyllä paisuisin kun pullataikina :)

      ReplyDelete

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...