Sunday 26 January 2014

Helppo ja herkullinen suklaakakku

Photo by Jenni Häyrinen



Tämä ei ole mikä tahansa suklaakakku vaan Death by chocolate -kakku johon liittyy surkuhupaisa tarina onnellisella lopulla. 

Viime syksyn aikana olin työharjoittelussa Blogrinki median toimistolla ja tätä kakkua syötiin Jennin ja Lauran kanssa minun viimeisenä työpäivänä. Maailman parasta suklakkakkua oli toivottu kyllä jo syyskuussa pidettyyn Blogiringin bloggaajatapahtumaan. Ja kovasti kakkua olinkin tekemässä jo silloin, semmoista perus devil's food-kakkua, joka ei ole kovinkaan monimutkainen juttu edes. Kaikki meni hyvina aina siihen asti kunnes tein kuorrutteen/täytteen reseptillä jota en ollut koskaan kokeillut. Virhe! Suklaakuorrute jäi ihan löröksi ja ei suostunut paksuuntumaan millään. Tämähän nyt ei ole mikään ensimmäinen kerta, vaan on hyvinkin yleistä että minun leivontaviritelmät menee pieleen, silloin normisti otetaan vaan plan B käyttöön ja homma pelastuu joten kuten. Tätä kakkua tehdässä takanani oli viikko jolloin olin jo taistellut pari päivää toisen kakuntäytteen kanssa joten tämä paholaisen kakku oli aiheuttaa hermoromahduksen ja päätöksen etten ikinä enää leivo mitään. Hetken pohdin asiaa ja totesin että vaihtoehdot on vähissä joka käpy palaa kokonaan tai kävelen Stockmannille kakkuostoksille. Niinpä tämä leivontabloggaaja toimitti kekkereihin Stockalta ostetut kakut tarjolle, aika noloa. Stockamannin makoisia kakkuja ei kuitenkaan päästy maistelemaan, sillä meidän nauttiessa ohjelmasta, pääruuasta ja juomasta, joku pitkäkyntinen kävi varastamassa kakut ovenpielestä (jääkaappi oli tietysti täynnä tärkeämpiä tarjottavia ;)). 

Mutta se  mehevä suklaakkakku piti kuitenkin tehdä, joten sellainen valmistui viimeisen työpäiväni kunniaksi.

Alkuperäinen ohje on Call me cupcake-blogista.

Helppo suklaakakku

75 g voita
4,5 dl jauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl ruokasoodaa
3,75 dl kidesokeri
2 keskikokoista munaa
2,25 dl maitoa
1,5 dl vahvaa kahvia , espressoa tai kiehuvaa vettä

Suklaa-espressokuorrutus

200 g tummaa suklaata ( 70 % ), rouhittuna
300 g pehmeää voita
1,5 dl kaakaojauhetta ( 60 grammaa )
2 tl vaniljajsokeria tai yhden vaniljatangon siemenet
4 rkl espresso , vahvaa kahvia tai 4 rkl kermaa
3,5-4 dl tomusokeria

Täyte:
1,5 dl Dulce de leche (löytyy kaupoista valmiina)
merisuolaa

Kuumenna uuni 175 ° C/350 ° F. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla kaksi 15cm kakkuvuokaa. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasoodaa isoon kulhoon. Lisää loput ainekset ja vatkaa taikina on tasaista. Jaa taikina tasan kahteen vuokaa ja paista 30-35 minuuttia tai kunnes kokeillessa tikkulla, se tulee ulos puhtaana . Anna jäähtyä vuoassa 15 minuuttia, Sen jälkeen siirrä kakkupohjat ritilän päälle jäähtymään.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sillä välin vaahdota voi vaaleksi ja kuohkeaksi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe joukkoon vähitellen, ja vatkaa kuorrutus sileäksi. Vatkaa joukkoon sula suklaa. Lisää espresso, kahvi tai kerma ja vatkaa seos sileäksi ja kiiltäväksi.

Jos kakkupohjien päälys on paistunut pyöreäksi, tasoita veitsellä leikkaamalla. Halkaise molemmat kakkupohjat kahtia terävällä sahalaitaisella veitsellä. Laita ensimmäinen kerros kakkualustalle. Levitä pohjan päälle kerros Dulce de lecheä sitten levitä kerros suklaakuorrutusta päälle. Ripottele hieman merisuolaa. Lisää seuraavaan kakkupohja ja toista kunnes kaikki kerrokset on täytetty dulce lechellä ja suklaakuorrutteella.
Levitä ohut kerros kuorrutetta kakun päälle ja laidoille lastalle, tämän kerroksen tarkoitus on kiinnittää kakun murut ja estää niitä leviämästä kakun seuraavaan kuorrutuskerrokseen. Laitakakku jääkaappiin noin 20 minuuttiksi tai kunnes ensimmäinen kuorrutus kerros on hieman jäähynyt ja kovettunut (jätä loppukuorrutus pöydälle huoneenlämpöön). Levitä loppu kuorrutus kakun päälle haluamallasi tavalla ja koristele.

Tässä kakussa tulee ottaa huomioon se, että kuorrute kovettuu jääkaapissa ja pehmeneminen kestää todella kauan (pari tuntia ei riitä). Kuorrutteen pitää kuitenkin olla huoneenlämpöistä tarjottaessa joten ota tämä huomioon.

Muutama suklaakakku on tullut tehtyä aiemminkin, kuten esimerkiksi tämä suklaakakku mascarpone täytteellä, sekä suklaistakin suklaisempi Kuistan suklaakakku.



17 comments:

  1. Kaunis kakku! Ja melkoinen tarina kakun takana. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tosiaankin tähän suklaakakkutarinaan mahtuu monta mutkaa mutta onneksi loppu hyvin ja toivottavasti ne stockamnilta ostetut kakut maistui voroille.

      Delete
  2. Ai että, näyttää herkulliselta! Just mietin et seuraavaks pitää tehä suklaakakku...noitten kuvien takia taian tehä sen ja PIAN! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänään siis kauppaan aineksia ostamaan :)

      Delete
  3. Näyttääpä herkulliselta, ihana koristelu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos paljon. Tovin ehdin odotella tilaisuutta päästä käyttämään suklaakiekkoa koristeluiden "raastamiseen".

      Delete
  4. Voi että mikä tarina! Kyllä toiset on ilkeitä... en ymmärrä ollenkaan tuota varkaus juttua :(
    No onneksi nyt sait ihanan kakun tehtyä! Näyttää ihanalta :) Olen tuosta suklaakiekosta haaveillut, mutten ole ikinä raaskinut ostaa... Sillä saa todella hienoja koristeita! Ihana! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pitkään minäkin kiekosta haaveilin, kunnes sain sen sitten lahjaksi rakkaalta bloggaajaystävältä.

      Delete
  5. Nam, tämä näyttää todella herkulliselta! Kauniita kuvia myös. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kiitos. Oli myös mahdottoman hyvää (kunhan se täyte ja kuorrutus on huoneenlämpöitä, muuten on aika tönkkövoista)

      Delete
  6. Oioi miten hyvännäköinen suklaakakku! Juuri kun meinasi että jos ei taas vähäänaikaan leipoisi, mutta tämmösiä kuvia kun tulee vastaan niin miettii päässään jo kauppalistaa.. :D

    ReplyDelete
  7. Ihanan näköinen kakku ja varmasti herkullinen :)

    ReplyDelete
  8. Herkullisen näköinen kakku ja ihana tarina! :) Pitääpä joskus kokeilla tätä! :) Terkuin kaima

    ReplyDelete
  9. Hei! Mistä ihmeestä löydän tuollaisen suklaakiekon? Epätoivoinen etsintä voisi saada jo onnellisen lopun 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sain kiekon ystävältä. Pitääpä kysyä osaisiko hän neuvoa mistä kiekon voi tilata.

      Delete
  10. Ihan mahtavaa, jos viitsisit 😊

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...