Friday, 11 May 2012

SLY-19 toukokuun paketti saapui

(text in Englishcan be found from the bottom)
Kylläpäs jännitti kun sain hain pakettia postista. Minun ihan ensimmäinen SLY paketti. Pippuriakin kiinnosti niin että oli kaverina avaamassa.Paketti sisälsi:
 • Mansikka tomusokeria (tätä en olekkaan koskaan ennen kokeillut, monta kertaa vain aikonut :))
 • Marimekon kesäiset servetit
 • Silikoniset kukkamuffinsi vuoat (nämä oli tosi hienot ja tulee takuulla käytettyä monesti)
 • Pellavaisen kissakuvioisen keittiöpyyhkeen (kyllä oli suloinen)
 • Toukokuun ohjevihkon ja SLYni tervehdyksen.
Reseptivihkossa oli ohje Lusikkaleipiin ja  Marjaisiin kaurakoreihin. Lisäksi kommentti siitä että mansikkatomusokeri oli suunniteltu käytettäväksi Aleksanterin leivoksiin. Lusikkaleipiä olen tehnyt noin. 20 vuotta sitten :) ja Marjakorit sekä Aleksanterin leivokset ovat kokonaan uusia tuttavuuksia. Kokeilen näitä kaikkia! Kiitos SLYni! Ihana paketti ja ihania ideoita leipomiseen. Eiköhän piakoin tule laitettua tarinaa tänne blogiin kuinka uusien reseptien kanssa kävi :)

Jos ihmettelet mikä on Salainen leivonta ystävä niin lisää tietoa löytyy täältä.

I received today my first ever Secret baking friend- package. Very exciting! Pippuri was interested about the package too.

Package contained:
 • Strawberry icing sugar (I haven't tried this before)
 • Summary napkins from Marimekko
 • Silicon flower shaped muffin cases
 • Linen kitchen towel with cute cat decorations
 • Recipe book and little note from my secret baking friend.
In the recipe book there was recipe for little cookies and Berry baskets. Also there was a note that the strawberry icing sugar is meant to be used for Alexander cakes. These little cookies I have done maybe 20 years ago, Berry baskets and Alekxander cakes are totally new to me. I will definitely try these all. You will see the results in my blog later.

In case you are wondering what is Secret baking friend... I'll tell you. It's a group of baking fans who send each other a little package of baking stuff once a month according to the month's theme. Participants are paired with one person to whom they will send the package and another person from who they will receive a package. The sender is always a secret until the 3-month long round ends and then the secret baking friend is revealed. Exciting stuff!

13 comments:

 1. Kiva että SLY rinkiin on tullut muitakin ensikertalaisia kuin täällä oleva :) Paketteja aukoessa jännitys vaan kasvaa ja pakeit tuottavat paljon iloa.

  ReplyDelete
 2. Mielenkiinnolla odotellaan tulevia postauksia! :)

  -sly:si

  ReplyDelete
 3. Jauhopeukaloinen, mukavaa olla kyllä ringissä mukana. Pitkään ihmettelin että mikäs se tämmönen salaseura on :)

  SLY, kiitos paljon paketista. Kokeilin jo silikoni vuokia. Vielä tarttee koristella ja sitten pääsee kuvaamaan :)

  ReplyDelete
 4. Kivan teemapaketin sait .
  Tuosta mansikkaisesta tomusokerista tuli ensikokeilulla suosikkini. Siitä on moneksi - värjään sillä aina kermavaahdonkin.

  ReplyDelete
 5. Mansikanmakuinen tomusokeri on kyllä mahtava keksintö. Käytän sitä aika usein kuorrutuksiin. Ja olen itse asiassa tehnyt Aleksanterin leivoksia (Kinuskikissan ohjeella: http://www.kinuskikissa.fi/cappuccino-aleksanterit/?sliderpage=1&ref=12) juurikin sillä tomusokerilla :)

  ReplyDelete
 6. Kiitos vinkistä. Sattuu juurikin olemaan eilisestä leipomisesta keltuiaisia jääkaapissa. Tähänhän ne on hyvä laittaa. Itse katselin myös Eben ohjetta, mutta taidanpa tehdä tämän. En kyllä ikinä onnistu tekemään noin nätin suorkaiteen muotoista levyä, mutta eihän nämä mun leipomukset oo ennenkään olleet ihan just niin ku pitäs ;)

  ReplyDelete
 7. Ihana paketti kyllä munkin mielestä. Muistan myös oman ekan kierrokseni, oli tosi jännittävää ja kivaa. Ainut "ikävä"puoli on se että tähän jää koukkuun.. Mutta.. ehkä se on vaan hyvä juttu loppujen lopuksi ;)

  ReplyDelete
 8. On ollut kyllä kivaa ja jännittävää :) ensin hauskaa kasata paketti omalle perille, sitten jännätä millaisia kommentteja paketti herättää ja lopuksi vielä lisää jännitystä kun avaa itselle tullun paketin.
  Tuskin tulee ihan heti ringistä lähdettyä pois :D Niin ja kaikenlisäksi tässä mukavasti tututstuu uusiin ihmisiin.

  ReplyDelete
 9. Minulla on kans noita silikoonisia kukkamuffinssivuokia ja niihin on kätevä tehdä jäädykkeitä annoksiksi :)

  ReplyDelete
 10. Mä olen kanssa kaupassa moneen kertaan katsellut noita kukan mallisia silikonivuokia. Vielä ne on kauppaan jääneet, koska kotona on tavallisen mallisia niin paljon. Tosi nättejä kyllä ovat!

  ReplyDelete
 11. Myös panna cotta voisi onnistua hyvin noissa....

  ReplyDelete
 12. Ihanan värinen paketti ja ihana 'miuku'

  ReplyDelete
 13. Piipa, miuku on kyllä maailman ihanin ja tuon kuvan jälkeen sairastunut vakavasti :( ikää on jo 15v ja maksa ja sappitulehdus iski. Nyt sillä reppanalla on ruokintaletku joka menee kaulasta tuonne ruokatorveen, sinne sitten annostelen ruuan ja lääkkeen muutaman tunnin välein. Alkoi jo toipumaankin mutta peijakkaan letku irtosi jo toista kertaa joten eläinlääkäri joutui tänään taas sen tikkaamaan paikoilleen, nyt on nukutuksen jälkeen mieli taas apea.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...