Tälläinen kakku tuli tänään tädille vietyä. Ihan ongelmitta... taaskaan... ei leipominen sujunut. Nimittäin täytteeseen piti tehdä Italialainen marenki, semmoistahan en ole koskaan aiemmin tehnyt joten summassa meni ja vähän taas ohi :) Italialainen marenki tehdään niin että kovaan valkuaisvaahtoon lisätää OHUENA nauhata kuuma sokerisiirappi, minun nauha ei tainnut olla tarpeeksi ohut koska koko marenki muuttui löröksi. Aikansa kun vatkasi niin kyllä se siitä vähän jäykistyi mutta ei tarpeeksi. Onneksi kuintenkin liivate piti täytteen kassa vaikka hieman se pullistelin varsinkin kun marjat laittoi päälle. Omasta mielestä täytettä oli kyllä liian paljon, mutta muuten kakku oli oikein makoisa. Ohje löytyy täältä (sivu 17)
This kind of cake I made today for my auntie. Once again there was little bumps along the road... For the filling I needed to make an Italian meringue, never done that before so I was pretty clueless what to do :) I was supposed to add the sugar syrup to the egg whites very carefully and only little bit at the time. Well.. I guess I didn't do this since the egg whites became very runny again. After some serious whisking I got them little bit stiffer but not as stiff as they should have been. Luckily the gelatin held the filling together... barely. Personally I thought there was too much filling but still it was very tasty cake.
Hieno toteutus, maukas ja maistuva !
ReplyDeleteTyökaveri jo tilasi tämmöisen juhliinsa joten nyt pitäs tuo italialainen marenki opetella tekemään kunnolla :)
ReplyDeleteKun aikasi sallii, niin lukaisepa:
ReplyDeletehttp://nami-hiiri.com/blog/3223984/kerrottavaa-/
Herkullisen näköinen kakku!
ReplyDeleteOi kuinka hyvännäköinen kakku!
ReplyDelete