Saturday, 19 May 2012

Ruusu / Rose

Kuten aiemmssa postissa jo kerroin niin tämä ruusun teko sokerimassasta on ollut minulle jotenkin ylivoimainen tehtävä. Youtubesta olen katsonut miljoona tutorial videota, samoin leivontafoorumin ohjetta olen kokeillut ja montaa muuta. Tuntuu vaan että ei onnistu yhtään. Caccuja kursseilla on kans pariin otteeseen ruusua tullut tehtyä ja nyt sitten vihdoin tuntuu että taisin älytä jujun millä ne tehdään. Niinpä piti kotona harjoitella taas ja tämmöinen tuli.


Tyytyväinen tähän olen. Tein ruusun kahdessa osassa koska se on noin suuri. Ensimmäiseen osaan eli nuppuun käytin äidin tuomia metallisia ruusu muotteja ja toiseen osaan, eli alimpiin lehtiin käytiin isoa PMEn ruusumuottia. Noita alalehtiä ois voinut laittaa pari kerrosta vielä ja vähän tieheämpään mutta parannetaan sitten ensi kerralla :)

I have tried to make sugar fondant roses "few" times already and I just didn't get it right. After watching many Youtube tutorials, trying instructions from baking forum and learning at course, I think I finally understood what the deal was. So made new try at home couple days ago and here is the result. I'm pretty pleased with it. Rose was made in 2 parts. For the rosebud I used the rose petal cutter and for the outer petals I used big rose cutter from PME.

5 comments:

 1. Harjoittelu tekee mestareita :D - erittäin onnistunut ruusu !

  ReplyDelete
 2. Hieno ruusu! minulla menisi tsiljoona vuotta, jos rupeaisin ruusuja yms harjoittelemaan.

  ReplyDelete
 3. Tämä on todella näyttävä ruusu! Kuvaa kun katsoo niin melkein voisi ajatella sen olevan aito :) Itselläni nuo kukkakoristeet on vielä harjoituksen alla! :)

  ReplyDelete
 4. Kyllä minäkin olen monta iltaa istunut ja sadatellut pieleen menneitä ruusuja :) kummallista miten niinkin "yksinkertainen" kukka voi olla niin monimutkainen tehdä. Ja tosiaankin kahdella kurssilla harjoiteltiin tuota ruusua ennen kun tajusin suurinpiirtein että missä se juju on. Saapa nähdä milloin uskaltaa uudestaan kokeilla :)

  JOs asustelette jossain kätevän matkan päässä Hyvinkäästä niin Hanna-Leena järkkää kivoja kukka ja muita sokerimassa kursseja www.caccuja.fi Kurssit on kyllä tarkoitettu aika aloittelijoille.

  ReplyDelete
 5. Täytyypä pistää harkintaan koristekurssi -hahmoja olen enimmäkseen tehnyt kun kukkaset ei oikein taipuneet minun sormissani näteiksi :)Ruusumuotti ja liljamuotti löytyy, mutta niistä ei tule kyllä mitään edustuskelposta vielä... Mutta niinhän se on että harjoitus tekee mestarin :)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...