Tuesday, 1 May 2012

Macaronit / Macaroons

Tänään uusi urhea yritys tehdä macaroneja. Tällä kertaa kokeilin Eben ohjetta joka löytyy täältä. Lopputulos oli minusta oikein onnistunut noin niin ku minun tekemiski (eivät ole tietenkään lähelläkään Eben macaroneja). Ainoastaan viimein setsi levisi taas ja luulen nyt tietäväni syynkin siihen. Taikina tuntui niin tönköltä siinä vaiheessa kun sekoitin mantelijauhe/tomusokeri seoksen siihen joten sekoitin taikinaa huomattavasti enemmän kun kahta aiempaa, pellillä ne näytti oikein hyviltä mutta tulos oli sitten pannukakku.

Today I attempted macarons again. This time I used recipe from Ebe (here). I'm very pleased how they turned out. Only the last patch of 3 failed same way as yesterday but I think I know what I did wrong. When I was adding ground almond/icing sugar mix to the egg whites the mixture felt really stiff so I mixed it longer that I did with other patches. They looked fine while piping but result was flat pancakes :)

Keltaisten täyte: lemon curd
Vihreiden täyte: sulatettua mansikka-valkosuklaata ja kermavaahtoa
Vaaleanpunaisten täyte: mansikkahillo ja kermavaahto

Filling in the yellow macaroons: lemon curd
Filling in the green macaroons: melted strawberry white chocolate and whipped cream
Filling in the pink macaroons: strawberry jam and whipped cream.
Niin ja viimeisen erän aikana uunikin hajos. Luukun ulkokuori irtoaa aina välillä. Lisäksi huomasin että paistoaika piti ollu huomattavasti lyhempi koska macaronia pinta alkoi ruskettumaan.

Oh, and during the last patch my oven broke down, Outer shell of the hatch got loose again.  Also I noticed that baking time needed to be lot shorter.

6 comments:

 1. Oi, ihanan hempeän värisiä! Itse en ole vielä uskaltautunut macaroneja kokeilemaan, mutta ehkäpä joku kaunis päivä... : )

  ReplyDelete
 2. En näe noissa kyllä mitään vikaa - ehkä hankin silmälasit :D.
  Hienoa, ettet tunkenut kakkusten väliin täytettä enempää kuin mahtuu :)). Se on usein vikana - lakki on kallellaan, vaikeaa napostella sormipihdeillä :))))

  ReplyDelete
 3. Kiitos kauniista kommenteista. Olin kyllä itse oikein tyytyväinen lopputulokseen. Mutta sen verran savotta oli että taitaa mennä hetki ennen kun uudelleen teen. Siksikin että meillä on nyt joka purkki ja purnukka täynnä noita macaroneja kun tuli tehtyä niin monta satsia :)

  ReplyDelete
 4. ...hetken säilyttävät rapeutensa pakkasessa - mutta ei kuukausi kaupalla.
  Jos nyt pistäisit postiin :))))), niin moneltakohan olisivat täällä :D ?

  Tätä leipomusta ei juuri lähetellä edes tällä leveysasteella. Ne syödään kaikki, mitä tehdään :)))

  ReplyDelete
 5. Upeita. Noissa on tosiaan kova työ, siksipä päädyn yleesä tekemään vain yhden värisiä. =)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...