Monday, 16 September 2013

Kaura-omanapaistos


Salainen leivontaystäväni lähetti minulle elokuun paketin mukana reseptin kaura-omanapaistokseen. Resepti kuulosti älyttömän hyvältä ja vieläpä superhelpolta, joten pakkohan sitä oli kokeilla. Paistos oli herkullista, vaikkakin onnistuin käräyttämään sen :) Lisäksi näiden kuvien kanssa oli hankaluuksia, jostain syystä muistikortti meni jumiin ja sain sieltä pelastettua vain tämän yhden kuvan. Parempi sekin kun ei mitään. Enemmän harmittaa hukkaan menneet kissakuvat, oli nimittäin juuri käynyt kuvaamassa Rekku Rescuen kissoja ja minun piti laittaa parhaimmat kuvat nettiin kissojen profiileihin. Millähän ihmeellä saisi tuon muistikortin toimimaan....

Tässä kuitenkin resepti, se on alunperin Kinuskikissan. 

250 g luomuvoita
700 g omenoita
2 rkl vaniljasokeria
3 tl kanelia
2 ½ dl fariinisokeria
8 dl kaurahiutaleita

Sulata voi kattilassa. Käytä sekoitteluvaihetta ennakoiden isoa kattilaa. Kuori omenat, poista omenankodat ja leikkaa isoiksi paloiksi.  Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi. Laita omenakuutiot piirakkavuokaan (vuokaa ei tarvitse voidella). Ripottele omenoiden päälle vaniljasokeri. Lisää kaneli ja sekoittele lusikalla. 
Mittaa fariinisokeri. Sekoita voisulan joukkoon. Mittaa kaurahiutaleet. Lisää kattilaan. Sekoita tasaiseksi.
Levitä kauraseos vuokaan omenoiden päälle.Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Laita pinnan suojaksi alumiinifolio, kun se on saanut hieman väriä. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

5 comments:

  1. Herkullisen näköistä :) Pitänee kokeilla, monet kehuneet.

    t. SLY24 emo

    ReplyDelete
  2. Vielä taitaisi olla muutama omppu meidän pihan puissa.. taidanpa myös tätä herkkua tehdä meille viikonloppuna :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...