Dallaspullat... itse en ole koskaan kaupan Dallaspullista innostunut, mutta ne on toisen puoliskan suurta herkkua joten taivuin vaatimuksiin tehdä omatekoisia Dallaspullia. Nämä oli mielestäni huomattavasti herkullisempia kuin kaupan pullat. Ohjeen löysin Maku.fi:stä.
18 annosta
25 g hiivaa |
3 dl täysmaitoa |
1/2 kpl munaa |
1 dl sokeria |
1 tl suolaa |
7 dl vehnäjauhoja |
100 g voita |
Täyte |
150 g voita |
200 g maitorahkaa (vanilja) |
1/2 dl siirappia (vaalea) |
65 g vaniljakastikeaineksia |
1 rkl vaniljasokeria |
Voiteluun |
1/2 kpl munaa |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna lasiin, sekoita rakenne rikki, kaada puolet munasta maito-hiivaseokseen. Lisää sokeri ja suola.
Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes rasva imeytyy. Kohota taikinaa puolisen tuntia.
Valmista täyte. Sulata voi. Lisää rahka, siirappi ja kastikeainekset joukkoon, sekoita hyvin.
Kauli kohonnut pullataikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä 3/4 osaa täytteestä levylle. Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa se noin 2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi.
Kohota dallaspullia uunipellillä noin 15 minuuttia. Voitele pullat. Levitä loput täytteestä dallaspullien päälle.
Paista dallaspullia 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
No comments:
Post a Comment