Monday, 5 August 2013

Pieni suklaakakku




Suklainen mascarponekakku oli suuri menestys serkkuni lakkiaisissa joten päätin tehdä samanlaisen, pienempänä avomiehelle synttärikakuksi. Tähän versioon laitoin vain tuoreita vadelmia marjoiksi ja jaoin taikinan kolmeen 15cm vuokaan. Tämä oli siis pieni mutta korkea kakku. Pienen palan leikkaaminen oli vaikeaa :) Mutta kakku oli jälleen kerraan älyttömän hyvää, joten ehkä sain anteeksi sen että tein kakun kaksi viikkoa myöhässä.

50g  kaakaojauhetta (siivilöity)
100g muscovado sokeria
250ml kiehuvaa vettä
125g pehmeää voita (plus joitakin voiteluun)
150g sokeria
225g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 isoa munaa

Kuumenna uuni 180 ° C. Voitele kolme 15cm vuokaa (minä paistoin jokaisen pohjan erikseen, eli vain yksi vuoka oli käytössä). Laita kaakao ja tumma muscovado sokeri kulhoon ja kaada joukkoon kiehuva vesi. Sekoita kunnolla ja laita syrjään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää yksi muna ja sekoita hyvin, sekoita joukkoon hieman jauhoseosta ennen kun vatkaan sekaan toisen kananmunan. Lisää sitten loput jauhot ja sekoita. Lopuksi lisää kaakaovesi ja kääntele taikina tasaiseksi (tämän kanssa pitää olla huolellinen, jos taikina ei ole kunnolla sekaisin niin valmiissa pohjassa on valkoisia pisteitä). Kaada taikina vuokiin/ vuokaan. Paista n. 25 minuuttia tai kunnes testitikku tulee ulos puhtaana. Anna vuoan jäähtyä ritilän päällä 5-10 minuuttia ennen kuin otat kakun ulos vuoasta jäähtymään. 

Täyte (kahteen 15cm väliin)
1prk mascarponea
2dl  vispikermaa
2tl vaniljasokeria
1rkl tomusokeria
marjoja

Lisää sokerit kermaan ja vaahdota. Notkista mascasponen ja kääntele kermavaahto yhteen. 

Suklaakuorrute
150g tummaa suklaata
23g voita
½dl kermaa

Laita kaikki ainekset kulhoon ja sulata vesihauteessa niin kauan että voi ja suklaa on sulannut. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä 5-10 minuuttia. 

Kakun kasaaminen
Jos pohjien päälypuoli on kovin pullea niin laikkaa pohjaa veitsellä tasaisemmaksi. Pohja on itsessään mehukas ja pehmeä joten välttämättä ei tarvitse kostuttaa millään, mutta jos haluat niin kostutuksene voi käyttää esim. Frezza moccaa. Levitä pohjan päälle mascapone-kermavaahto ja tuoreita marjoja mielesi mukaan. Laita toinen pohja päälle (kostuta tämäkin jos haluat). Kaada suklaakuorrute päälle ja anna sen vapaasti valua kakun reunoja pitkin. Jos tarvii niin lastalla voi hieman auttaa suklaata valumaan. Laita kakku jäähtymään jääkaappiin ja hetken päästä asettele päälle iso keko tuoreita marjoja. 

10 comments:

  1. This looks so amazing, what a great cake

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Sophia. It was super tasty as well. Can't go wrong with chocolate, mascarpone ans raspberries :)

      Delete
  2. Tää on kyllä niin namin näköinen! Mun listalla on ollut jo pitkään vähän samanmoinen kakku, mutten ole vielä ehtinyt sen kimppuun :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suositelen kokeilemaan. Minä tykkäsin erityisesti tuosta kakkupohjata. On vähän tiiviimpi kuin sokerikakkupohja mutta kuitenkin pehmeä.

      Delete
  3. Aah... on kyllä niin herkullisen näköinen kakku että! Tuosta kun saisi palasen...

    ReplyDelete
  4. Jos ei saa pientä palasta, niin isokin kyllä tätä kelpaa! :)

    ReplyDelete
  5. Oi, niin ihana!! Tekisi mieli maistaa :)

    ReplyDelete
  6. upean näköinen varmasti todella herkullista :)

    ReplyDelete
  7. Ihanalta varmasti maistui! Kelpaisi pala tännekin. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...