Friday, 23 August 2013

Mustikkainen mamman marjapiirakka

 


Mamman marjapiirakka kuuluu niihin kesän ehdottomiin leivonnaisiin joita ei vain olla tekemättä. Kesä kai alkaa jo olemaan ohi, mutta onneksi mustikkakausi ei ole vielä ohi. Löysin ohjeen Pirkan sivuilta ja erityisesti innostuin pohjasta johon oli lisätty grahamjauhoja. Pakko olla hyvää ja paljon terveellisempää ;)

ohja
100 g meijerivoita
1 dl         sokeria
1         kananmuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl         grahamjauhoja
1 tl         leivinjauhetta
Täyte
n. 2 dl mustikoita
n. 2 dl vadelmia
1 prk (200 g)  kermaviiliä
1         kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl         vanilliinisokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 26 cm) ja levitä päälle marjat. Ripottele marjoille halutessasi hieman sokeria. (Jos käytät pakastemarjoja sekoita marjojen joukkoon 2 tl perunajauhoja.)

Sekoita täytteen kermaviili, muna, sokeri ja vanilliinisokeri keskenään ja kaada vuokaan. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

1 comment:

  1. Mustikat ovat niin hyviä... ihanan herkullisen näköinen piirakka:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...