Friday, 26 July 2013

Muruiset mustikkamuffinssit



Herrrrkullisia. Pakko sanoa heti. Pehmenän mustikkaisen muffinssin päällä kanelinen rapea muruseos. Tämän kuvan ehdin napata, kun muffinssit olivat tulleet juuri uunista ulos.

Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Mustikka muffinit 12kpl
3½dl jauhoja
1.8 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
0.7dl rypsiöljyä
1 muna
0.7dl  maitoa
1 tl  vanilja uutetta
1.2dl kermaviiliä
2.4 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita (jäisinä)

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe. Sekoita toisessa kulhossa öljy, kananmuna, maito ja vanilja. Lisää jauhot.  Lisää kermaviili ja sekoita. Kääntele joukkoon mustikat. Lusikoi taikina muffinssivuokiin.

Muruseos
0.7dl jauhoja
0.6 dl sokeria
1/2 tl kanelia
hyppysellinen muskottipähkinää
2 rkl voita, huoneenlämmössä

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, kaneli ja muskottipähkinä. Sekoita houkkoon voi kunnes seos on tasaista. Ripottele muruseosta runsaasta muffinssien päälle.  Paista 200 asteessa 20 minuuttia tai kunnes hammastikku ​​tulee ulos puhtaana. Anna jäähtyä 5 minuuttia ennen kuin irrotat muffinssivuoasta.

1 comment:

  1. Kuullostaa ja näyttää todella ihanilta! Muruseospäällinen sopii piirakoiden päälle paremmin kuin hyvin; herkullinen ajatus laittaa muruseos myös muffinin päällä!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...