Sunday 10 March 2013

Suklaa- dulce leche cookiet




Nyt on leipominen jäänyt vähän vähemmälle. Ensin meni kaikki aika kissan hoitamisessa ja sen jälkeen kun mieli on ollut matala niin ei vain ole saanut aikaseksi tarttua vispilään. Onneksi tuolla ulkona kevät jo kolkuttelee ja ihana auringonpaiste piristää. Tänään menen myös Pullahiiren kurssille joten uskoisin että sieltäkin inspiraatiota ja hyvää mieltä saa roppakaupalla.

Nämä cookiet tein jo muutama viikko sitten, reseptin löysin Call me cupcake-blogista. Olivat ihanan suklaisia, mutta olisin kaivannut vielä enemmän karamellin makua. Näihin laitoin noin teelusikallisen, joten ennemmän karamellisoosia seuraavalla kerralla.

55g voita
150g ruskeaa sokeria
25g kaakaojauhetta
50g tummaa sulkaata tai maitosuklaata
1 muna
1/4 tl suolaa
1/4tl soodaa
130g jauhoja
80ml Dulce de leche (kondensoidusta maidosta tehtyä karamellia)
merisuolaa

1. Sulata voi, sokeri, kaakaojauhe ja suklaa kattilassa. Ota pois levyltä ja sekoita sekaan kananmuna ja suola.  Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja sooda ja sekoita ne voi-suklaaseokseen. Anne taikinan jäähtyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
2.Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita pellin päälle leivinpaperi.
3. Ota taikinasta n.20-30g paloja. Pyöritä ne palloksi ja tee keskelle kolo. Täytä kolo Dulce de lechellä ja laita pieni pala taikinaa päälle kanneksi, sulje reunat hyvin.
4. Ripottele päälle merisuolaa ja paista 8-10 minuuttia.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...