Friday, 1 March 2013

Appelsiiniset jänöpuustit


Vasta paistettu korvapuusti! Tarviiko sanoa enempää? Tunnustan olevani viimeisen päälle pullahiiri, joten korvapuustit on takuulla yksi parhaimmista herkuista maailmassa. Kuitenkin Leivontafoorumilla meitä haastettiin tuunaamaan perinteisestä korvapuustista vielä parempi versio. Täytettä sai muutta tai ulkonäköä tai vaikka molempia. 

Ihania pullatäytteitä toki on monia mutta hei, korvapuusti on kuitenkin korvapuusti. Tehtävä oli siis aika hankala. Täytteestä en halunnut kovin eksoottista joten keskityin enemmänkin leikkimään ulkonäöllä. Vaikka täytyy myöntää että näinkin pieni lisä kuin appelsiini täytteeseen vaikutti yllättävän paljon makuun. Eikä ollenkaan huonolla tavalla. Sitten se ulkonäkö, näistä piti tulla pirtsakoita pupupuusteja mutta korvat on sen verran lurpottaa että taitaa olla luppakorvia nämä jänöt :D

Korvat taisivat olla näiden pupujen makoisin osa, sokeri niin herkkullisesti uunissa karamellisoitui. Nämä puput ylsivät neljännelle sijalle haasteessa. 

Pullataikina (resepti suoraan jauhopussin kyljestä -kananmuna)

Ainekset:
5 dl         maitoa
2 dl         sokeria
1 rkl        kardemummaa
1 tl          suolaa
2 ps       Kuivahiivaa
13-15 dl Erikoisvehnäjauhoja
150g      voita

Täyte:
voita, pehmeä
2  apellsiinin kuori raastettuna
2½dl sokeri
1rkl kanelia 
ripaus suolaa

Voiteluun ja koristeluun
1 kananmuna
rusinoita
mantelilastuja

(Kuorrutus: valinnainen
2½dl tomusokeria
1-2rkl appelsiinimehua
vaniljaa)

Ohje:
Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi  taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
Valmista täyte raastamalle appelsiini. Laita kulhoon sokeri ja kaada sekaan appelsiinkuoriraaste. Sekoita kunnes appelsiini on täysin sekoittunut sokeriin. Lisää kaneli ja sekoita. 
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan.
Kauli taikinapala suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 x 50 cm). Levitä taikinalevylle pehmeää voita maun mukaan  sekä puolet täyteseoksesta. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni ja jätä sauma pöytää vasten.
Leikkaa rullasta terävällä veitsellä paloja (n.2cm). Käännä palat niin että rullapuoli on ylöspäin, aseta rulla leivinparille, tästä tulee jänön pää. Avaa toinen rulla kokonaan ja taita se kaksin kerroin (nätimmän saat kun taitat molemmat päät keskelle). Nipistä kaksinkerroin taitettu suikale pääosaan kiinni ja muotoile korvat. 
Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Voitele pullat munalla ja koristele niin että teen rusinoista silmät ja nenä ja mantelilastuista hampaat. .
Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Halutessasi voit laittaa pullien päälle tomusokerikuorrutetta. Se pitää laittaa heti uunistatulleiden pullien päälle jotta sokerisulaa kunnolla. 




















3 comments:

  1. Sinä kerkesit eka :). Itse, kun näin tämän ohjeen, niin olen ajatellut tekeväni, jos vain jaksan ruveta 'askartelemaan' :)

    ReplyDelete
  2. Onpa suloisia! <3

    ReplyDelete
  3. Aivan ihana! :) Täytyiskin joku kerta tytölle leipoa tälläisia, uppoaisi varmaan hyvin ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...