Tässä jälleen kerran Leivontafoorumin haasteeseen (syyskuu) tehty kakku. Sijoitus oli neljäs. Reseptin jälkeen näette millaisen hienon palkinnon sain Fazerilta, sekä millaisia ihania kommentteja sain äänestäjiltä.
Suklaakakkupohja
(Tomelinos tårtår kirjasta)
3½dl Vehnäjauhoa
1tl leivinjauhe
½tl soodaa
3rkl
kaakaojauhettatta
1½dl kermaviiliä
175g voita
(huoneenlämpöistä)
1½dl sokeria
½dl
muscavadosokeria
vaniljasokeria
2 munaa
1. Laita uuni
lämpiämään 175 asteeseen ja voitele 2 15cm vuokaa (minä käytin 18cm vuokaa,
jossa paistoin pohjat vuorotellen)
2.Sekoita kuivat
aineet keskenään ja sekoita kaakao kermaviiliin.
3. Vatkaa voi ja
sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon, vatkaa kunnolla
sekaisin.
4. Lisää
jauhoseos ja kermaviili vuorotellen voiseokseen, vähän kerrallaan. Vatkaa vielä
hetki.
5. Jaa taikina
tasan vuokiin ja paista n.35 min.
Minttusuklaatäyte
(ohje Karamelli cakes)
2,5 dl Flora
vispiä
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 tl
vaniljasokeria
100 g tummaa
suklaata
50-100 g
minttusuklaata (esim. Pirkka, Pätkis jne. )
(1-2
liivatelehteä)
1.Laita
liivatteet likoamaan kylmään veteen, jos haluat saada täytteestä moussemaista,
hyvin leikkautuvaa. 2.Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää sokeri.
3.Sulata suklaa
ja sekoita se tuorejuuston sekaan.
4.Yhdistä
tuorejuusto-suklaaseos ja vaahto keskenään.
5.Sulata
liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä ja lisää ohuena nauhana sekoittaen
vaahtoseokseen.
Kostutus Frezza
minttusuklaajuoma
1.Halkaise pohjat
ja kokoa kakku irtopohjavuokaan (käytä tarvittaessa reunakalvoja).
2.Anna täytetyn
kakun hyytyä jääkaapissa ainakin muutaman tunnin ajan.
Päällinen
100g Pätkis
suklaata
30g maitosuklaata
reilu ½dl
kuohukermaa
1. Sulata suklaat
vesihauteessa tai mikrossa.
2. Lämmitä kerma,
mutta älä anna kiehua.
3. Lisää sula
suklaa kuumaan kermaan ja sekoita seos tasaiseksi.
4. Anna jäähtyä
hetki ennen kun kaadat suklaan kakun päälle.
5. Koristele
kakku haluamallasi tavalla (minä käytin marmorikuviossa vihreäksi värjättyä
valkosuklaata, samaa on käytetty reunoilla olevissa "suklaalehdissä).
Kaakaojuoma 2:lle
4dl maitoa
Pätkis suklaata
2rkl
kaakaojauhetta
2rkl muscavado
sokeria
kermavaahtoa
(hieman vihreäksi sävytettyä)
1.Laita lasien
pohjalle lusikalliset kaakota ja sokeria.
2. Pieni Pätkis
paloja maun mukaan maidon joukkoon ja kuumenna maito.
3. Kaada maito
laseihin, sekoita hyvin niin että suklaa sulaa.
4. Koristele
kermavaahdolla
Palkinto tuli tällä kertaa siis Fazerilta. Suuri kiitos todella hienosta palkinnosta. Tästä saa todella monia ihania uusia leipomuksia tehtyä. Paketti sisälsi: kaikki Fazerin Crush maut, eli tumma suklaa, Wiener nougat, Marianne, Tutti frutti ja Turkin pippuri, kaakaojaihetta, leivontasuklaata (tummaa ja valkoista), premius leivonta suklaata ja nuolija.
Edit: Tässä myös kuva suklaisesta leivontaohjekirjasta joka tuli paketin mukana, mutta unohtui tuosta alkuperäisestä kuvasta. Fazerilla on myös netissä suklainen keittiö sivusto josta löytyy lisää ihania ohjeita.
Edit: Tässä myös kuva suklaisesta leivontaohjekirjasta joka tuli paketin mukana, mutta unohtui tuosta alkuperäisestä kuvasta. Fazerilla on myös netissä suklainen keittiö sivusto josta löytyy lisää ihania ohjeita.
-----------------------------------------------
Kommentit äänestäjiltä:
Kommentit äänestäjiltä:
JAM!! Anna
palanen 3 pistettä
Siisti ulkonäkö
ja herkullinen makupari.
Kaunis toteutus.
Minttu tekee kakusta taatusti ihanan raikkaan. 3 pistettä.
Yhdistelmä
vaikuttaa hyvälle ja sellaiselle, että ei tule hirveää sokeriähkyä. Ja minttu
& suklaa yhdessä on vain niin hyvää. 3 pistettä
Tosi kaunis kakku
ja ihan varmasti herkullinen!
Kakkupohja
vaikuttaa tosi kuohkealta ja mehevältä. pätkis on aina herkkua. Kaakaon maku
olisi voinut olla jokin muukin kuin kakun maku.
Kakun kuorrute
konditoriatasoa.
Tätä tekee eniten
mieli, 5 pistettä.
Kaunis, tätä
kaakaojuomaa pitää kokeilla!
Valkosuklaakoristeet
tekevät kakusta näyttävän. Koristelukin on kiva.
Minttu ja suklaa
ovat ikisuosikkejani.
Voisi ajatella
melkein ammattilaisenkin tekemäksi, herkullinen, houkutteleva, 5 pistettä.
Kaunis kakku!
Minttusuklaa toimii aina. Ihana juoma!
On kyl upea, niin kakku kuin palkintokin! :) Nuo Crushit on kyllä käteviä, sopii mihin tahansa. :) Hetken aikaa on poltellut muutama idea tuon Turkinpippuri Crushin varalle, meillä isäntä kun rakastaa turkinpippureita. :D Harmi kun lähikaupassa ei ole kuin Mariannea, muuten varmasti löytyisi jo kaapista. :D
ReplyDeleteMinä en olekkaan viekä kokeillut noita Crusheja ollenkaan, joten olin tosi iloinen että sain näitä testattavaksi. Turkinpippureiden kanssa vähän on ihmettelemistä, mutta eiköhän niillekkin keksi käyttöä. Vinkkejä saa antaa :D
DeleteUpea kakku, ansaittu makea palkinto !
ReplyDeleteHiiri haluaisi nähdä sen kirjasen kannen :D !
En ole utelias, vaan tiedonhaluinen :)))
Kuvaan kirjasen ja lisään kuvan tähän postauksen tänään tai huomenna, riippuen onko vielä valoisaa kun kotiin pääsen tänään.
DeleteKaunis, todella kaunis kakku! Herkullisuus näkyy tänne ruudun toiselle puolelle asti :)
ReplyDeleteIhana palkintokin, onnea! Itse olen käyttänyt turkinpippuricrushia muffinseihin. Maistuvat sopivasti, ei kuitenkaan yhtään "väkevälle", mitä moni pelkää.
Niin hieno kakku ja herkullinen yhdistelmä minttu ja suklaa... Oli yks mun lemppareista. Onnea palkinnosta =)
ReplyDeleteUpea kakku, palkinnon arvoinen! Ja ihanan palkinnon Fazerilta saitkin. Siitä on varmasti iloa pitemmäksi aikaa!
ReplyDeleteTämä ohje täytyy muuten laittaa korvan taakse... :)