Tuesday 16 October 2012

Syyskuun Leivontafoorumin haasteleipomus ja palkinto / Minttu-suklaakakku ja kaakao




Tässä jälleen kerran Leivontafoorumin haasteeseen (syyskuu) tehty kakku. Sijoitus oli neljäs. Reseptin jälkeen näette millaisen hienon palkinnon sain Fazerilta, sekä millaisia ihania kommentteja sain äänestäjiltä. 

Suklaakakkupohja (Tomelinos tårtår kirjasta)
3½dl Vehnäjauhoa
1tl leivinjauhe
½tl soodaa
3rkl kaakaojauhettatta
1½dl kermaviiliä
175g voita (huoneenlämpöistä)
1½dl sokeria
½dl muscavadosokeria
vaniljasokeria
2 munaa

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja voitele 2 15cm vuokaa (minä käytin 18cm vuokaa, jossa paistoin pohjat vuorotellen)
2.Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita kaakao kermaviiliin.
3. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon, vatkaa kunnolla sekaisin.
4. Lisää jauhoseos ja kermaviili vuorotellen voiseokseen, vähän kerrallaan. Vatkaa vielä hetki.
5. Jaa taikina tasan vuokiin ja paista n.35 min.

Minttusuklaatäyte (ohje Karamelli cakes)

2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata
50-100 g minttusuklaata (esim. Pirkka, Pätkis jne. )
(1-2 liivatelehteä)

1.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, jos haluat saada täytteestä moussemaista, hyvin leikkautuvaa. 2.Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää sokeri.
3.Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan.
4.Yhdistä tuorejuusto-suklaaseos ja vaahto keskenään.
5.Sulata liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä ja lisää ohuena nauhana sekoittaen vaahtoseokseen.

Kostutus Frezza minttusuklaajuoma

1.Halkaise pohjat ja kokoa kakku irtopohjavuokaan (käytä tarvittaessa reunakalvoja).
2.Anna täytetyn kakun hyytyä jääkaapissa ainakin muutaman tunnin ajan.


Päällinen
100g Pätkis suklaata
30g maitosuklaata
reilu ½dl kuohukermaa

1. Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa.
2. Lämmitä kerma, mutta älä anna kiehua.
3. Lisää sula suklaa kuumaan kermaan ja sekoita seos tasaiseksi.
4. Anna jäähtyä hetki ennen kun kaadat suklaan kakun päälle.
5. Koristele kakku haluamallasi tavalla (minä käytin marmorikuviossa vihreäksi värjättyä valkosuklaata, samaa on käytetty reunoilla olevissa "suklaalehdissä).

Kaakaojuoma 2:lle
4dl maitoa
Pätkis suklaata
2rkl kaakaojauhetta
2rkl muscavado sokeria
kermavaahtoa (hieman vihreäksi sävytettyä)

1.Laita lasien pohjalle lusikalliset kaakota ja sokeria.
2. Pieni Pätkis paloja maun mukaan maidon joukkoon ja kuumenna maito.
3. Kaada maito laseihin, sekoita hyvin niin että suklaa sulaa.
4. Koristele kermavaahdolla




Palkinto tuli tällä kertaa siis Fazerilta. Suuri kiitos todella hienosta palkinnosta. Tästä saa todella monia ihania uusia leipomuksia tehtyä. Paketti sisälsi: kaikki Fazerin Crush maut, eli tumma suklaa, Wiener nougat, Marianne, Tutti frutti ja Turkin pippuri, kaakaojaihetta, leivontasuklaata (tummaa ja valkoista), premius leivonta suklaata ja nuolija.

Edit: Tässä myös kuva suklaisesta leivontaohjekirjasta joka tuli paketin mukana, mutta unohtui tuosta alkuperäisestä kuvasta. Fazerilla on myös netissä suklainen keittiö sivusto josta löytyy lisää ihania ohjeita.

  

-----------------------------------------------
Kommentit äänestäjiltä:

JAM!! Anna palanen 3 pistettä

Siisti ulkonäkö ja herkullinen makupari.

Kaunis toteutus. Minttu tekee kakusta taatusti ihanan raikkaan. 3 pistettä.

Yhdistelmä vaikuttaa hyvälle ja sellaiselle, että ei tule hirveää sokeriähkyä. Ja minttu & suklaa yhdessä on vain niin hyvää. 3 pistettä

Tosi kaunis kakku ja ihan varmasti herkullinen!

Kakkupohja vaikuttaa tosi kuohkealta ja mehevältä. pätkis on aina herkkua. Kaakaon maku olisi voinut olla jokin muukin kuin kakun maku.

Kakun kuorrute konditoriatasoa.

Tätä tekee eniten mieli, 5 pistettä.

Kaunis, tätä kaakaojuomaa pitää kokeilla!

Valkosuklaakoristeet tekevät kakusta näyttävän. Koristelukin on kiva.
Minttu ja suklaa ovat ikisuosikkejani.

Voisi ajatella melkein ammattilaisenkin tekemäksi, herkullinen, houkutteleva, 5 pistettä.

Kaunis kakku! Minttusuklaa toimii aina. Ihana juoma!

7 comments:

  1. On kyl upea, niin kakku kuin palkintokin! :) Nuo Crushit on kyllä käteviä, sopii mihin tahansa. :) Hetken aikaa on poltellut muutama idea tuon Turkinpippuri Crushin varalle, meillä isäntä kun rakastaa turkinpippureita. :D Harmi kun lähikaupassa ei ole kuin Mariannea, muuten varmasti löytyisi jo kaapista. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minä en olekkaan viekä kokeillut noita Crusheja ollenkaan, joten olin tosi iloinen että sain näitä testattavaksi. Turkinpippureiden kanssa vähän on ihmettelemistä, mutta eiköhän niillekkin keksi käyttöä. Vinkkejä saa antaa :D

      Delete
  2. Upea kakku, ansaittu makea palkinto !

    Hiiri haluaisi nähdä sen kirjasen kannen :D !
    En ole utelias, vaan tiedonhaluinen :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuvaan kirjasen ja lisään kuvan tähän postauksen tänään tai huomenna, riippuen onko vielä valoisaa kun kotiin pääsen tänään.

      Delete
  3. Kaunis, todella kaunis kakku! Herkullisuus näkyy tänne ruudun toiselle puolelle asti :)

    Ihana palkintokin, onnea! Itse olen käyttänyt turkinpippuricrushia muffinseihin. Maistuvat sopivasti, ei kuitenkaan yhtään "väkevälle", mitä moni pelkää.

    ReplyDelete
  4. Niin hieno kakku ja herkullinen yhdistelmä minttu ja suklaa... Oli yks mun lemppareista. Onnea palkinnosta =)

    ReplyDelete
  5. Upea kakku, palkinnon arvoinen! Ja ihanan palkinnon Fazerilta saitkin. Siitä on varmasti iloa pitemmäksi aikaa!

    Tämä ohje täytyy muuten laittaa korvan taakse... :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...