Monday, 30 April 2012

Macaron katastrofi / Macaron disaster

Monissa blogeissa on esitelty hienoja macaroneja ja päätin itsekkin testata kuinka ne tällä kertaa onnistuisi. Yhdesti aiemmin olen kokeillut ja ei paljoa enempää olis pieleen voinut mennä :) Tällä kertaa onnistui hieman paremmin, mutta silti lopputulos oli kaikkea muuta kun sitä mitä pitäisi. Ensinnäkin minulla oli ihan liian vähän aikaa tehdä näitä, mutta kun olin saanut päähäni että vien tädilleni illalla herkku macaroneja lahjaksi niin aloin aikapulasta huolimatta aloin kokeilemaan näitä. Ohjeen mukaan vaahdotin valkuaisen kovaksi vaahdoksi yhden sokeri lusikallisen kanssa ja sen jälkeen olisi pitänyt lisätä tomusokeria varovasti joukkoon, mutta taisin olla liian ronski koska sokerin lisäyksen jälkeen koko vaahto oli muuttunut liruksi. Lisäksi mantelijauhetta lisätessäni taisin taas sekoittaa liikaa. Ensimmäinen pelti ei ehtinyt asettua pöydällä kuin 15min (ohjeessa kyllä sanottiin että se olisi riittävä aika), paistoin määrätyn ajan ja tulos oli palaita lättyjä. Toinen pelllillinen ei palanut mutta samanlaisia lituskoja tuli, kuva näkyy alla. 3. pelti jatkoi samaa rataa.

Since many blogs have been full of lovely macarons I decided to try them again. Once before I had a go with macarons and they were as far from macarons as they can :) This time result was a bit better, but still big fail. You can see the picture below.Huomenna aion kokeilla Eben ohjetta ja senpä takia keittiössä eri kulhoissa on 3 satsia valkuaisia "hapettumassa" huomista varten. Eli olen varautunut siihen että ei taaskaan ekat onnistu... Oikeastaan hyvä että tämänpäiväisen meni pieleen, kun värin epäonnistui noin pahasti (piti tulla keltaisia :D). Lisäksi tein tärkeän huomion, kun piirtää leivinpaperiin nuo ympyrät malliksi niin leivinpaperi kannattaa kääntää sitten nurin ettei lyijy tartu macaronien pohjaan.

Tomorrow I will try recipe from Ebe and that's why I have 3 bowls with eggwhites in my kitchen getting ready for tomorrow. Actually it's only good that today's patch went all wrong, since the color was so bad anyway (I was aiming for yellow). Also I discovered important lesson, if you draw the circles to the baking sheet for templete, then better to turn the baking sheet around to avoid pencil marks in your macarons.

2 comments:

  1. Voi ja minä kun taas pidän niistä littanoista :D . Ihan vain siksi, että ovat enemmän niitä alkuperäisien oloisia :D
    Yleensä en edes väritä taikinaa ja laitan niin vähän täytettä, kuin mahdollista - aina en laisinkaan.

    Iloisen hauskaa Vappua ! ...tästä se lähtee :D

    ReplyDelete
  2. Juuri otin uuden pellin uunista ja jee!!onnistui paljon paremmin. Vähän on vielä muotoilussa parantamisen varaa, mutta hyvä alku. Keittiössä odottaa vielä 2 valkuais satsia, eli eiköhän tämä vappu mene tässä :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...