Thursday, 9 August 2012

Aurinkokuivattu tomaatti-fetafocaccia / focaccia with sun dried tomatos and feta cheese



Tällä suolaisella leipomuksella osallistuin Leivontafoorumin Kesäkuun haasteeseen. Murokuppien lisäksi piti tehdä mikä tahansa uunissa kypsyvä suolainan leipomus. Focaccia on mielestäni super hyvää ja olen sitä ennenkin tehnyt, nyt sitten ajattelin tuunata ennen käyttämääni reseptiä hieman lisäämällä aurinkokuivattua tomaatti sekä fetaa. Maistui kyllä edelleenkin, melkein koko pellillinen hävisi samana iltana kahden ahmatin suuhun.

500g jauhoja
2tl suolaa
14g kuivahiivaa (käytin Englannista tuotua hiivaa, suomalainen saattaa vaatia lämpimän veden)
2rkl oliivi öljyä
½tl yrtti sekoitusta (käytin Provencen yrttisekoitusta)
400ml kylmää vettä 
n. 1dl paloiteltuja aurinkokuivattuja tomaatteja (määrää voi muutella oman maun mukaan)
150g fetajuustoa
Oliiviöljyä päälle ripotteluun

1.    Laita isoon kulhoon jauho, suola, hiiva, oliiviöljy ja 300ml vettä (sekä yrttisekoitus ja aurinkokuivattu tomaatti jos niitä käytät). Sekoita kädellä tai puukapustalle taikinaksi. Vaivaa taikinaa kulhossa noin 5 minuuttia, samalla lisäten loppu vesi osissa (huom! Taikina on todella löysää)
2.    Jatka vaivaamista niin että venyttäen käännät taikinoiden sivut keskelle, käännä kulhoa 80 astetta ja venyttäen käännä sivut uudelleen keskelle. Jatka tätä 5 minuuttia.
3.    Kaada taikina öljytylle tasolle ja jatka samalla tapaa vaivaamista jälleen 5 minuuttia. Laita taikina takaisin kulhoon, peittele kulho tiukasti elmukelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä kunnes taikina on kaksin kertainen.
4.    Vuoraa pelti leivinpaperilla Kaada taikina uudelleen öljytylle tasolle, venytä sen suurinpiirtein oikeaan muotoon ja siirrä sitten pellille. Painelemalla taikinaa sormilla alas päin saat taikinan leviämään nätisti. (Itse en saannut tästä koko pellillistä). Anna nousta vielä tunnin ajan.
5.    Lämmitä uuni 220 asteeseen. Painele sormilla kuoppia taikinaan ja ripottele päälle fetajuusto, oliiviöljyä sekä suolaa (myös erillaiset yriti käyvät tähän). Paista 20 minuuttia. Paistamisen jälkeen ripottele päälle lisää oliiviöljyä. Focaccia on parhaimmillaan lämpimänä.
Huom! kannattaa vaivata taikina huolella jotta focacciaan saadaan oikea koostumus. Sisällä pitää olla paljon erin kokaisia koloja.




This is the savory bake I made for June's baking challenge. I just love focaccia so it was my choise for the challenge. I have used Paul Hollywood's recipe earlier but this time I choose to add some feta cheese and sun dried tomatos to it. Result was delicious!

You can find the recipe from here. Just add around 1dl chopped sun dried tomatoes to the dough and just before baking the focaccia add the feta cheese. I also used little

Monday, 6 August 2012

Daim-marenki-hurmuri / Daim and custard meringue cake









Rakas ystäväni Tanja antoi minulle lahjaksi Kinuskikissan ihanan uuden leivontakirjan. Kirja on pullollaan toinen toisiaan ihanampia reseptejä, mutta Juhannukseksi Tanja pyysi minua tekemään kirjata löytyneen marenkikakun. Kakku oli toooodella herkulline ja tätä kuulemma maistellaan uudelleen Tanjan synttäreillä. 

Tässäpä ohje. Kuvat on nyt hieman huonoja, ei maltettu alkaa mitään kunnon kuvaus sessiota virittelemään koska teki niin mieli päästä kakun kimppuun :D

Marenki pohjaan ohje löytyy täältä.

Täyte:
3/4dl perunajauhoja
3/4dl sokeria
4½dl maitoa
3 keltuaista
4dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
3/4dl vaniljakreemijauhetta
3 isoa (à 56g) Daim patukkaa
3-5dl mansikoita (myös vadelmat ja viinimarjat käyvät hyvin)

Koristeet:
2 isoa (à 56g) Daim patukkaa
Mansikoita

1. Tee kaksi suorakulmasta marenki pohjaa.
2. Täyte: sekoita perunajauhot ja sokeri kattilassa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Erottele keltuaiset ja lisää kattilaan. Kuumenna vispilällä sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Anna kiisselin jäähtyä. 
3. Lisää kerman joukkoon vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe ja kiisseli. 
4. Pilko Daim patukat rouheeksi ja sekoita täytteeseen.

5. Nosta toinen marenkipohjista tarjoilulautaselle. Levitä päälle puolet täytteestä ja ripottele pinnalle viipaloituja mansikoita. Tee toinen kerros samalla tavalla.
6. Koristele isoilla Daim paloilla. 


Sunday, 5 August 2012

SLY 19 Mansikka kisan palkinto

SLY 19 kierroksella leikkimielisesti kisailtiin mansikkaleipomuksilla. Itse osallistuin mansikkamuffinsseilla ja pääsin toiselle sijalle. Voiton vei ansaitusti RedDragon hienolla mansikkakäärmeellä.

Posti toi viime viikolla palkintopaketin joka oli aiheeseen sopien makean mansikkainen.


Paketti sisälsi: 
Kivan pienen tarjottimen
Kakkupapereita
Servettejä
Mansikkasuklaa karkkeja
Mansikkaisenkasvonaamion
Mansikan (tästä saa vaikkapa neulatyynyn jota olen pitkään jo kaipaillut)
Ihanan kissa-aiheisen kortin 

Kiitos paljon kaikille jotka antoivat pisteitä ja nami-hiiri emolle hienosta paketista. Tämän jälkeen tulee vielä yksi paketti postus SLY 19 kierrokselta, sillä myös extra muistaminen emolta mökkeilyn johdota on saapunut. 


SLY 20 Elokuun paketti saapui

Perjantaina olikin huippu kiva ylläri odottomassa kun postipoika oli tuonut Elokuun SLY paketin. Pakettin lähettäminen alkoi 1. päivä ja sain omani jo 3. päivä. Huippu nopeaa toimintaa uudelta SLY pariltani. Innolla aukaisin pakettia ja olipa kyllä mahtava paketti. Paketti tuntui olevan pohjaton säkki, niin paljon kaikkea kivaa oli mukaan laitettu. 

Kuukauden teema oli Puutarhan sato ja parini oli erityisest valinnut omanan teemaksi resepteihin sekä  muuhun paketin sisältöön. Tässäpä kuva upeasta paketistani. 


Mukana oli:
Pistaaseja
Leivontasuklaata
Kuiva hiivaa
Kanelitankoja
Kuivattuja omena lastuja
Kuivattua omena raastetta
Leivinjauhetta 
Vaniljasokeria
Vihreää koristelu geeliä.
Salmiakki karkkeja
itse tehty magneetti
Kalkkuna herkkua kissoille.

Todella hienosti paketin sisältö sopi resepteihin jotka sain. Mukana oli reseptit omena leipään, omena sorbettiin sekä omena pistaasi muffineihin. Kirjeessä kerrottiin että leivinjauhe ja vaniljasokeri oli tuliasia Itävallan matkalta. Lisäksi kuivattua omenaa voi käyttää lähetetyissä resepteissä. Paketissa oli myös muistettu kissojani Remua ja Pippuria. Remulle kalkkuna herkku varmasti maistuu, Pippuri parka on vielä ruokintaletkussa joten joutuu vain vierestä katsomaan kun toinen herkkutelee.  Tällä kierroksella halutessaa voi keksiä jonkin yhteisen tekijän joka ilmenisi jokaisen kuun paketissa ja parini oli keksinyt huippu hienon idean itsetehdyistä magneeteistä joita minulle aikoo jokaiseen pakettiin laittaa. Ensimmäinen magneetti oli teemaan sopivasti pieni omena. Tässä vielä tarkempi kuva siitä:


Paljon kiitoksia mahtavasta paketista parilleni <3  
Omena leipää on ensimmäisenä tulossa. 

Thursday, 2 August 2012

Kesän mansikkakakut / strawberry layer cakes



Minusta kesän ykkös herkkua on ehdottomasti perinteinen mansikkakakku. Pari on tullutkin jo tehtyä. Samaa reseptiä käytin molempiin, täyte on mukaelma Pullahiiren mansikkamousse täytteestä. Hieman piti testailla erillaisia pursotuksia.

Pohja:
3 munan sokerikakkupohja (ohje löytyy esim. täältä)

Täyte (kahteen väliin):
3dl kuohukermaa
200g mansikoita
2 liivatetta
reilu 100g tuorejuustoa
vaniljasokeria
tomusokeria

Kostutus:
appelsiinimehu
vaniljamaito

Päälle:
Flora vispiä
vaniljakreemijauhetta
mansikoita

1. Paista kakkupohja ja anna sen jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Täytettä varten soseuta mansikat (ota talteen osa mehusta liivatetta varten). Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa, lisää vaniljasokeri ja mansikat, sekoita. Kaada kerman sekaan ja sekoita tasaikseksi, lisää tomusokeria maun mukaan. Kuumenna talteen otettu mehu ja liota siihen liivatteet. Kaada liivate mehu mansikkaseokseen ja sekoita.
3.Kostuta alin kakkupohja appelsiinimehulla ja vaniljamaidolla. Kaada puolet mansikka seoksesta pohjan päälle. Halutessasi voit pilkkoa pieniksi paloiksi 50g mansikoita ja upottaa ne seokseen.
4. Laita seuraava kakkupohja kerros mansikkaseoksen päälle, kostuta ja kaada päälle loput mansikkaseoksesta (lisää mansikoita jos haluat).
5. Laita päälimmäinen kakkupohja kerros seoksen päälle ja kostuta. Anna maustua jääkaapissa yön yli. Kätevä kikka on vuorata irtopohja vuoka muovikelmulla ennen kun alkaa täyttämään kakkua ja sitten kun kakku on täytetty käärii muovikelmun tiukasti kakun ympärille. Näin siitä tulee myös hyvän muotoinen.
6.Koristele kermapursotuksin ja tuoreilla mansikoilla.





Sämpylöitä / Bread cakes


Tulipa tässä yksi ilta leivottua evässämpylöitä avomiehelle. Tämmöisiä on ystäväni Tanja monesti tehnyt ja neuvoi minullekkin tämän mukavan reseptin.



Siemensämpylät
n. 25kpl

5dl maitoa tai vettä
50g hiivaa
1½tl suolaa
75g margariinia/voita
11-13dl sämpyläjauhoja
3rkl siirappia
½dl kurpitsansiemieniä
½dl auringonkukan siemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja siemenet. Lisää osa jauhoista ja pehmeä margariini/voi. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista. Taikina on aika pehmeää. Anna kohota liinan alla 15-30 minuuttia. Leivo sämpylöiksi ja kohota uudelleen pellillä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n.8min.

Bread cakes with pumpikin seeds and sunflower seeds.

5dl water or milk
50g fresh yeast
1½tsp salt
75g butter
11-13dl whole grain bread flour
3tbsp dark treacle
½dl pumpkin seeds
½dl sunflower seeds

Disolve the yeast to luke warm water/milk. Add salt, treacle and seeds. Add some of the flowers and soft butter. Mix rest of the flower to the mixture. Dough is very soft and sticky. Let the dough rise in a bowl for 15-30 mins. Make bread cakes and let them rise again. Bake the bread cakes in 225 degrees about 8 mins.

Wednesday, 1 August 2012

Marjaisa juustokakku / Non bake berry cheese cake




Ja tässäpä sitten se toinen ystäväni juhliin mennyt kakku. Resepti ideaa lainasin jälleen Call me a cupcake blogista. Luin reseptin kyllä aika huolimattomasti koska vasta tekovaiheessa tajusin että reseptin mukaan kakku olisi pitänyt jäädyttää eikä suikaan liivatteilla hyydyttää. Noh, lisäsin mukaan liivatetta joten ongelma ratkesi sillä. Hieman itseä jännitti leviääkö kakku pöydälle koska päälle laitetut marjat olivat yllättävän painavia. Mutta hyvin pysyi kasassa.

Pohja:
150g Domino keksejä
50g sulaa voita

Täyte:
300g tuorejuustoa
250g ricotta juustoa
4dl kuohukermaa
1½dl sokeria
½ sitruunan kuori
1tl vaniljasokeria
4 liivatetta
sitruuna ja marjamehua
100g mansikoita
150g mustikoita ja vadelmia

Päälle:
tuoreita marjoja

1. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja kaada voi sula sekaan. Levitä 18-24cm vuoan pohjalle (älä painele kovin paljoa koska pohjasta tulee Domino täytteen takia liian kova helposti). Laita jääkaapiin.
2. Laita 2 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Yhdistä tuorejuusto, ricotta, sokeri ja sitruunan kuori. Sekoita joukkoon vaahdotettu kerma. Jaa seos kahteen osaan.
3. Muussaa mansikat, ota talteen osa mehusta liivatetta varten (tai käytä jotain muuta mehua). Sekoita muussattu mansikka toiseen juustoseos puolikkaaseen. Kuumenna mansikkamehu, voit lisätä tilkan sitruunamehua mukaan ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Kaada mehu mansikkajuusto seokseen ja sekoita hyvin. Kaada koko seos keksi pohjan päälle. Halutessasi voit upottaa seokseen vielä pieneksi pilkottuja mansikan palasia. Anna hyytyä jääkaapissa useamman tunnin ajan.
4. Kun mansikkaseos on hyytynyt toista kohta 3. mustikoiden ja vadelmien kanssa. Anna koko kakun hyytyä jääkaapissa yönyli.
5. Ennen tarjoilua lisää päälle tuoreita marjoja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...