Sunday, 26 April 2015

Sitruuna minikuppikakut





Uudessa kodissa ei vielä ole ihan kaikki tavarat järjestyksessä, mutta leipomaan olen jo ehtinyt. Edellisessä postauksessani olleet kauniit krookukset innoittivat leipomaan keväisen keltaisia minikuppikakkuja. Minikuppikakut olivat kivoja suupaloja joissa sitruuna maistui sopivasti sekä kuorrutteessa että kakussa.

Sitruuna minikuppikakut 

n. 35kpl

3 munaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl jauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 luomu sitruunan kuori raastettuna
90g voita sulatettuna

1. Laita uuni lämpenemään 175- asteeseen ja laita minimuffinipeltiin paperiset vuoat. 
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne vaahdon sekaan varovasti käännellen. Kääntele sekaan myös sitruunan kuoriraaste ja lopuksi sulatettu voi. 
3. Täytä paperiset vuoat 2/3 täyteen taikinalla. Paista noin 15 minuuttia. 
4. Anna kuppikakkujen jäähtyä vähän aikaa pelillä ja siirrä sen jälkeen jäähtymään kokonaan ritilän päälle. Kuorruta kuppikakut vasta kun ne ovat jäähtyneet kokonaa. 

Sitruuna-voikreemi 

170 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
350 g tomusokeria
1 luomusitruunan kuori
sitruunamehua (tarpeen mukaan)
keltaista elintarvikeväriä

Vaahdota voi ja lisää tomusokeri voihin. Vaahdota lisää kunnes vaahto on vaaleaa ja tasaista. Lisää joukkoon sitruunankuori ja jos seos on kovin paksua lisää joukkoon hieman sitruunamehua. Kuorruta kuppikakut mielesi mukaan. 










2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...