Tuesday, 8 January 2013

Karpalo-pekaanipähkinäpuustit / pecan and cranberry cinnamon rolls


Tämä resepti sopii hyvin SLY21 Tammikuun teemaan "Tuoretta pullaa - lämmintä leipää".

Eräänä aamuna joulun alla tein tälläisiä korvapuusteja aamupalalle. Taikina tehtiin valmiiksi edellisenä iltana ja valmiiksi käärityt ja vuokaan asetellut puustit jätettiin yön yli viileään kohoamaan.  Reseptin näin Food networkin jouluohjelmasta, löytyy täältä.

900g jauhoja - viivilöidään
75g kuivattuja karpaloita
2 tl kuiva hiivaa
1 tl suolaa
3 rkl hienoa sokeria
300ml kuumaa maitoa ja 300ml kuumaa vettä sekoitetaan keskenään

Täyte:
50g voita, huoneenlämpöistä
100g ruskeaa sokeria
2 rkl kanelia
75g pekaanipähkinät - rouhittuna

Kuorrute
300g tomusokeria
1 tl vaniljaesanssia
2 rkl vaahterasiirappia
kiehuvaa vettä


1.Kaada kaikki kuivat ainekset isoon kulhoon, lisää neste ja sekoita hyvin käsin. Siirrä taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa 10 minuuttia.  Laita taikina takaisin kulhoon, peitä ja anna kohota 1 ½ tuntia edellä. 
2. Kaada kohonnut taikina uudelleen jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. 
3. Kaulitse taikinasta n.60cmx60cm neliö. 
4. Levitä pehmeä voi taikinan päälle, muista myös reunat. 
5. Sekoita sokeri ja kaneli ja ripottele voin päälle, myös reunoille. 
6. Ripottele päälle Pekaanipähkinät. 
7. Rullaa taikina tiukaksi kääröksi ja leikkaa rulla 16 osaan. 
8. Asettele palaset leivinpaperilla vuorattuun 2,5cm syvään n. 30x35cm kokoiseen uunipeltiin/vuokaan, niin että pyörre on ylöspäin. Jätä palojen väliin rakoa. Peitä voipapeilla ja jätä nousemaan yön yli jääkaapissa. 
9. Ota vuoka 30min aikasemmin ulos jääkaapista lämpiämään ja kohoamaan. 
10. Lämmitä uuni 200 ° C ja paista 12-15 minuuttia kunnes kaikki puustit ovat kullanruskeita.
11. Kuorruttteen voit tehdä pullien ollessa uunissa tai edellisenä päivänä. Siivilöi tomusokeri, lisää vaahterasiirappia,  vaniljaesanssia ja tarpeeksi kiehuvaa vettä, jotta kuorrutteesta tulee paksu, mutta lusikoitavaa.  Lusikoi kuorrutusta kuumalle rullat heti, kun ne ovat pois uunista.ien puustien päälle heti kun ne on otettu pois uunista. 

Minä jätin kuorrutteen pois, mutta itse pulliin tuli sen verran vähän sokeria että pieni sipaus kuorrutetta olisi varmasti sopinut hyvin. Mutta pullat olivat makoisia ilmankin. 



5 comments:

  1. Valkoinen sokerikuorrute näyttäisi kyllä jenkkityyppsien namilta noissa, mutta vähempikin sokeri tietty riittää. Maistus mullekin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itse tv-ohjelmassa jossa näitä tehtiin laitettiin semmoinen läjä kuorrutusta päälle.

      Nämä sopisi hyvin cowboy-aamiaisen seuraksi :)

      Delete
  2. voi että miten herkullisen näköisiä, nami... Täytyypä ottaa resepti talteen ja testata itsekin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nämä oli kyllä ihania aamupalalla.Karpalot ovat vähän happamia joten kyllä tuota kuorrutetta kannattaa päälle laittaa ainakin jonkin verran.

      Delete
  3. Kiva idea laittaa karpaloita pyörylöiden sisään.
    Aamulla kumma kyllä ei tee mieli makeaa/suklaata ollenkaan :D .
    Toimisi varmaan muillakin kuivilla hedelmillä.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...