Sunday 27 May 2012

Marjaisat kaurakorit / Berry and oat baskets

Sain SLY:ltä Toukokuun resepteissä Marjaisien kaurakorien ohjeen. Tämä oli otettu Leivotaan lehdetä, joka minulla sattui olemaankin. Eilen kävi rakas ystävä kylässä joten onko enää parempaa syytä pieneen leivontaan? Päätin kokeillä näitä marjaisia kaurakoreja koskapa ne ovat jo hetken mielessä kummitelleet ja olen vain odottanut hyvää tilaisuutta päästä näitä testaamaan.

Tein edispäivänä kaurakorit ja huomasin lehden reseptissä virheen. Ohjeessa mainittiin maidon lisääminen,mutta itse ainesluettelossa ei maitoa mainittu. Lisäksi ainesluettelossa oli 2½dl venhnäjauhoja ja tätä taas ei ohje osuudessa mainittu. Ilman maitoa seos oli todella kuivaa joten lisäsi 3rkl maitoa, luulen että enemmänkin olisi voinut laittaa. Korit kyllä onnistuivat ihan hyvin. Kokeilin myös SLY:ltä saatuja muffinssivuokia korien teossa ja hyvin toimi. Kuvissa näkyy kuitenkin pienempiin metalli vuokiin tehtyjä koreja.



Kaurakorit 16-20kpl
150g voita
½dl sokeria
2½dl kaurahiutaleita
2½dl vehnäjauhoja
3rkl maitoa (tämä siis puuttui reseptistä)

1. Laita uuni lämpiämää 200 asteeseen. Sulata voi kattilassa.
2. Lisää joukkoon sokeri,kaurahiutaleet ja maitoa (lisäsin myös jauhot tässä välissä). Sekoita taikinaksi.
3. Voitele metalliset leivosvuoat ja annostele taikina vuokiin.
4. Paista leivospohjia 10-12 minuuttia, kunnes ovat saaneet kiukan väriä. Anna pohjien jäähtyä vuoissaan ja napauta ne sitten irti.
5. Täytä pohjat vaniljakreemillä. Koristele tuoreilla marjoilla.

Vaniljakreemi
1dl kermaa
3dl maitoa
2 munankeltuiaista
2½rkl sokeria
2rkl maizenaa
½ vaniljatanko / 2tl vaniljasokeria

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita hetkeksi sivuun.
2. Vatkaa paksupohjaisessa kattilassa sekaisin maito, keltuaiset, sokeri ja maizena.
3. Halkaise vaniljatanko pituussuunassa ja raaputa sisältö kattilaan muiden ainesten joukkoon. Lisää kattilaan myös vaniljatanko. Jos käytät vaniljasokeria, älä lisää sitä maitoseokseen vielä.
4. Lämmitä seosta hiljalleen koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa varovasti, mutta varo ettei seos pala pohjaan. Seos sakenee 5-10 minuutissa.
5. Nosta pois. Jos käytät vaniljasokeria lisää se nyt.
6. Anna kreemin jäähtyä kunnolla. Sekoita joukkoon kermavaahto.


Omasta mielestäni nämä jäivät kaipaamaan jotain, maut olivat hieman turhan vaisut. Ehkä pieni sipaisu hilloa tai lemon curdia korin pohjalle ennen kreemin lisäämistä?

Text and recipe in English comins soon...

15 comments:

  1. Näitä pitää joskus kokeilla (yrittää) tehdä.

    ReplyDelete
  2. Mmmh, syötävän suloisia! Lemon curd tai lime curd voisi kyllä tuoda lisäpotkua makuun, mikäli suutuntuma on miedonlainen. =) Tuo pohjan resepti kuulostaa mukavan rapsakalta ja rouheiselta!
    Nuo mustikat näyttää siltä, että tekisi mieli napsia salaa joka leivoksesta yksi mustikka parempiin suihin. ;D

    ReplyDelete
  3. Eivät olleet kyllä vaikeita. Vähän näpertämistä vain :)

    Pohja oli kyllä hyvin lupaava. Ja taikina oli ihan liian hyvää. Mutta sitten tuon kreemin ja mustikoiden kanssa jäi vähän omasta mielestä maku valjuksi (kumma kyllä pohjat ilman täytettä maistuivat hyviltä :))

    ReplyDelete
  4. Voi, miten ihanan näköisiä! Namm!!

    ReplyDelete
  5. Voi kun ovat sieviä ja varmasti hyviä :)

    ReplyDelete
  6. Uskaltaisikohan näitä kokeilla, mutta kun mulla ei ole kuin muffinssivuokia.. Ja laitetaanko taikinaa miten.. ihan vain melkein täyteen? vai puoliksi?

    ReplyDelete
  7. hih, minä menin kokeilemaan, mutta taidan hommata erilaisia vuokia ja olisi varmaan täyteen pitänyt täyttää XD. Kuvia en mun lättänöistä ottanut :D.

    Vaniljakreemin tein ensimmäistä kertaa, joka onnistui kunnes kerman lisäsin. Ei ollutkaan kreemi ihan kokonaan jäähtynyt.. Sitä kun hoputetaan taustalta, että halutaan päästä maistamaan :).

    Ja pinnalle laitoin pari mustaviinimarjaa + kreemin alle ihan vähän mansikkahilloa.

    Ja kaikki meni alta aika yksikön :)

    Hyviä!

    ReplyDelete
  8. Voi anteeksi kauheasti kun en ehtinyt vastata. Näin kyllä viestisi mutta olin koko illan tienpäällä.

    Idea on siis että noista pohjistaa tehdään sellaisia koreja. Muffinssivuoka pitäisi toimia ihan hyvin, niistä tulee vaan vähän isompia tai sitten voi reunoja laittaa vaan puoleen väliin. Eli sinne vuoan pohjalle tehdään ohut pohja ja sen jälkeen reunoille nostetaan taikinaa ohueksi reunoiksi. Itse laitoin aina kökön massaa vuokaan ja sitten sormilla painelin sen pohjalle ja reunoille. Eli vuokia ei täytetä täyteen vaan tehdään kori. Johon sitten kreemi tulee.

    Mukavaa kuitenkin että olivat makoisia. Luule että tuo hillo oli oikeen hyvä veto.

    ReplyDelete
  9. Hih, no ilmankos minun koreista ei koreja tullut ;). Olisi saanut tehdä tuplasatsin, kun neidit söi siis kaikki mitä tein ja itse sain vain 2. Vaikka oli mustaviinimarjoja, niin söivät silti.

    ReplyDelete
  10. Mutta tärkeintä että maistuivat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu niin on :). Tänään oli tarkoitus töiden ja kaupassa käynnin jälkeen tehdä uudelleen, kun tuli mansikoita ostettua, mutta en jaksanut enää ruveta tekemään o_O

      Huomaatko: Mie oon ruvennu häiriköimään sua ihan urakalla :).

      Delete
    2. Huomenna sitten laitat kans kuvia näkyviin että millaisia tuli.

      Ja höpsis, et häiriköi. Mukavaa kun blogissa elämää.

      Delete
    3. Jos mie huomenna saan aikaiseksi tehdä, mutta huomisellekin niin paljon tekemistä. Pitäisi metsästää mekkoja tytöille kevätjuhlaesitykseen. Mutta viimeistään vkonloppuna.

      Delete
  11. Juu, sitten kun on aikaa. Hopussa ainakin minulle meinaa mennä vähä pieleen :D

    ReplyDelete
  12. Joko kokeilit toisilla marjoilla? Mitä olit mieltä?

    Tässä mietin, että jos ollaan menossa juhannuksena käymään mökillä, niin oon miettinyt, että jos tekisin näitä sinne.

    Mutta varmaan kannattaa pohjat + täyte tehdä valmiiksi. Pohjat täyttää mökillä + koristella?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...