Friday 21 November 2014

Kakkutaikurin Reilun kaupan banaanikakku kinuskikuorrutuksellaKuten edellisessä postauksessa jo hehkutinkin, banaanikakku on ollut leivontavuorossa. Salainen leivontaystäväni lähetti minulle Kakkutaikurin banaanikakun reseptin ja sitä lukiessa kuola alkoi välittömästi valua suupielistä. Tämän reseptin olin itsekkin joskus aiemmin bongannut, joten nytpä oli sitten hyvä syy kokeilla reseptiä. Viime tipassa ahneus iski ja päätin puolittaa kakunkoon jotta voisin "hyvillä mielin" kokeilla myös toista parilta saamaani reseptiä. Tämä minun banaanikakku on siis puolikas Kakkutaikurin reseptistä. 

Pakko myöntää, että lopputulos oli kyllä ihan jotain muuta kun Kakkutaikurin kakku oli :D Maku oli erinomainen, mutta ulkonäkö kaikkea muuta. Kauan sain kokeilla kaikenlaisia eri kuvausideoita, ennen kun totesin, tästä kakusta ei nättiä kuvaa saa mitenkään. Mutta eipä tuo niin vakavaa, tärkeintä että kakku maistui. Tätä reseptiä voin hyvin suoritella muillekkin, oli ihanan mehevä kakku johon kinuskikuorrutus toi maistuvan lisävivahteen.  Minun kinuski ei onnistunut ollenkaan. Taisin olla liian hätäinen. 

Resepti ja huomattavasti kauniinpi kakku löytyy täältä Kakkutaikurin sivulta

Tein minä sen toisenkin kakun, joka oli karpalo-maustekakku. Puolikastaikina meni liian pieneen vuokaan joten taikina pursui uunissa vuoasta yli. Kaiken lisäksi kakku paloikin vähän. Suurimmat palaneet osat kun rapsutti pois, niin kyllähän sekin minikakku tuli syötyä. Olisi varmasti hyvää oikein tehtynä :) 

3 comments:

 1. Tekevälle sattuu! Tuo sinun Marshmallow-kuorrutteinen kakku on aivan mielettömän ihana...sitä kokeilen, kun aika on sopiva!
  t. SLYparisi

  ReplyDelete
 2. Keittelepä ensi kerralla kauemmin sitä kinuskia, näyttäisi olevan liian löysää kun kuultaa noin läpi :) Ja anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista, jotta se on oikein paksua. Ja mielellään vielä kakku jääkaappiin ennen kuorruttamista jotta pinta on kylmä. Pitäisi kyllä onnistua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jotain tälläistä ajattelinkin sattuneen. Ihan omasta hätiköinnistä johtui tuo kuorrutteen epäonnistuminen. Kiitos vinkeistä, pitää kokeilla uudemman kerran.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...