Viime vuoden lopulla netissä pyöri Hävikistä herkuksi-kampanja joka sai minut miettimään aikalailla kuinka paljoa me heitetään roskiin ruokaa. Hävetyksen puna oli poskilla syvä, sillä varsinkin hedelmiä ja vihanneksia hukkuu roskapöntön syövereihin järkyttävän hävettävä määrä. Esimerkiksi banaanit menee meillä hukkaan melkeinpä joka toinen kerta kun niitä ostan. Me molemmat ollemme banaaninirsoja, banaanin pitää olla melkeinpä raa'an puoleinen, eikä siinä saa olla yhtään ruskeita pisteitä. Jos banaani ei näitä speksejä täytä niin se jää syömättä. Ihan pöljää, mutta näin se vain on. Siksipä etsin asiasta tehden sopivan banaanileivonnaisen johon sain upotettua ne (jälleen kerran) pöydällä olevat pikkuisen ruskettuneet banaanit. Ja hyvin upposi masuun, ei roskikseen pikkuisen pilkkuiset banaanitkin.
Alkuperäinen ohje löytyy täältä Inside BruCrew life-blogista
Banaani-toffeemuffinsit
(iso satsi)
170g voita, huoneenlämpöistä
1 paketti tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
4,5dl sokeria
2 munaa
4 kypsiä banaaneja, mössättynä
1 tl vanilja ekstraktia
7dl kuppia jauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
3,5dl kookoshiutaleita
2dl toffeepaloja
reilu 1dl suklaarouhetta
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita muffinssinpeltiin paperiset muffinssivuoat.
Vaahdota voita, tuorejuusto ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja voittaa hyvin. Sekoita joukkoon banaani ja vanilja Sekoita banaanit ja vanilja. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää ne märkien aineiden joukkoon. Lisää seokseen lopuksi kookos, toffee ja sulkaa ja kääntele seos sekaisin.
Täytä paperivuoat 3/4 täyteen ja ripottele päälle halutessasi kookoshiutaleita. Paista 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki pellissä ennen kun siirrät muffinssit jäähtymään ritilän päälle.
Jälkihuomautus: kun vähän muistilokeroista pölyjä pyyhkii niin onhan noita banaanireseptejä pari muutakin täällä blogissa, Banaani-saksanpähkinäkakku ja Banaanimuffinssit.
Jälkihuomautus: kun vähän muistilokeroista pölyjä pyyhkii niin onhan noita banaanireseptejä pari muutakin täällä blogissa, Banaani-saksanpähkinäkakku ja Banaanimuffinssit.
Meillä tuppaa olemaan sama homma noiden banaanien kanssa... Itsekin pidän enemmän sellaista raaemmista, niin ne kypsemmät jäävät armotta kyllä syömättä. Tosin nyt saan onneks upotettua ne smoothieisiin, kun sain joululahjaksi Smoothie Makerin. :)
ReplyDeleteHyvä idea laittaa kaikki vähän liian kypsät banaanit smoothien joukkoon (vaikka niissäkin minusta maistuu jos banaani on liian kypsä ;))
DeleteEi se onneks siinä juuri maistu, kun heitän aina sekaan marjoja tai muita hedelmiä. :)
DeleteBanaanikakku, mikä on minun suosikki, niin siihen menee ne ns. pilaantuneemmat banaanit. Tai ovat parhaimmat. Parhain maku tulee kakkuun silloin. Tosin olen joutunut tekemään kakun muutaman kerran tuoreista banaaneista, kun ei ole ollut aikaa pitää kaapissa, että tummuuvat tarpeeksi :).
ReplyDeleteSe on kyllä totta että tuoreet banaanit ei hirveästi kakussa maistu. Pitää vaan varoa ettei banaanit ei ehdi tummua liikaa.
DeleteNiinpä :). Onneksi joulukakuista tuli kiitettävä palaute, kun kakkuja lahjaksi väänsin, kun muuta en keksinyt XD
DeleteKuulostaa tosi hyvältä! Meillä kun myös menee vain ne raakahkot banskut. Millaisia toffeita käytit tähän?
ReplyDeleteLaitoin ihan Omarin kermatoffeeta, kahtia yksi karkki.
Delete