Wednesday 13 November 2013

Piparkakkureki ja porot piparkakkukaupungissaKauniisti koristellut piparkakut, miten suloisia ne voivatkaan olla. Tässä osoiteessa liikutaan vähän hämärillä vesillä kun on kyse pipereiden tai pikkuleipien koristelusta. Edelliset yritykset eivät ole olleet mitenkään kovin suuri menestys, mutta nyt Dr. Oetkerin PipariBattlen kannustamana oli aika tarttua uudelleen härkää (tai pursotinpussia) sarvista. 

Mietin kovasti mitä ihmettä tekisin, ja ensin mielessä pyöri piparkakkukehto. Todella kummallinen ajatus, eikä ole hajuakaan miten sellaisen edes toteuttaisi joten onneksi keksin vähän paremmin vuodenaikaan sopivan reki-idean. Reen kaveriksi piti tehdä poro (tai kai toi peura ennemminkin on) ja kun sekään ei vielä riittänyt niin sitten aloin väsätä taloja taustalle. Hooh, onneksi aika loppui, tiedä minkä vesitornin olisin seuraavaksi alkanut väkertämään :)

Tämä reki/poro/kylä-hässäkä on siis vartavasten tehty Dr. Oetkerin PipariBattlea varten. Piparkakkujen koristelukisa käy kuumana ja kilpailusarjoja löytyy monen moisia. Palkintona joka sarjan parhaalle on (joka leipurin unelma) Kitchen Aid yleiskone. Nyt siis kaikki nopeasti virittelemään omia pipariluomuksia ja osallistumaan kisaan. Kilpailuaikaa on 12.12. asti jonka jälkeen raati valitsee kustakin sarjasta neljä parasta joista voittajat löytyy yleisöäänestyksellä. Edellisessä Dr. Oetkerin kisassa onnistuin koristelemaan itseni New Yorkiin, mitenhän nyt käy... kääk!

Täältä pääset osallistumaan kisaan, sekä ihailemaan millaisia piparkakkutaideteoksia muut ovat tehneet. 

Yhteistyössä:

11 comments:

 1. Aivan upeat piparkakut! Itse en ole piparkakkujen ystävä, joten mieluusti niitä sitten koristelee niin kauniiksi ettei niitä edes raaski syödä... :D Niinkuin tämä poro rekineen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos ei piparkakkujen syömisestä nauti niin koristelusta sitten :) tosi kiva näitä on tehdä ja koittaa keksiä miten koristelisi.

   Delete
 2. Voi kuinka valtavan suloinen piparkakkukaupunki ja porot! Mun taytyy varmaan tana vuonna tehda tallainen lasten iloksi (ja omaksikin...) pianon paallystaa koristamaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näyttäisi varmasti kivalta pianon päällä. Ei muuta kuin piparkakkutaikina esiin :)

   Delete
 3. Todella kauniita. Tuo on sitten kiva idea tuo pelkän julkisivun tekeminen. Ja mitä yksityiskohtia, erityisesti silmiin pisti nuo suloiset kynttilät ikkunoissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtaaa että huomasit kynttilät. Ne oli niin pienet että mietinkin jo että saakohan niistä ede selvää mitä ne onkaan :D

   Delete
 4. Mielettömän suloinen kokonaisuus! Hassua, että meillä molemmilla sattui samalainen idea. Sinun totetutus on kyllä upeampi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä minäkin katsoin, että samoilla linjoilla sattumoisin oltiin :)

   Sinulla oli selvästi vakaampi käsi, todella kauniin piparkakkutalon teit.

   Delete
 5. Oi miten kauniita pipareita. Ihan alkaa tehdä itsekin mieli leipasta tuollaiset jouluksi koristeeksi, upean näköiset ovat.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...