Viikonloppuna tuli tehtyä pari feta-pinaattipiirakkaa Rekku Rescuen kahvitarjoiluun. Aineksia jäi vähän yli joten tein vielä yhden pienemmän piirakan kotiin, ihan vaan hävikkiviikon kunniaksi. Ostin vasta pitkään etsimäni suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan joten sitä piti päästä testaamaan. Tällä taikinamäärällä ohjasta tuli tosi ohut, eikä sitä riittänyt korkeisiin reunoihin.
Feta-pinaattipiirakka
12cmx35cm
(tuplaa täytteen määrä niin täyte riittää 28cm pyöreään vuokaan)
12cmx35cm
(tuplaa täytteen määrä niin täyte riittää 28cm pyöreään vuokaan)
½ pkt Sunnuntai piirakkapohjataikinaa
100g fetaa
½pkt tuoretta pinaattia
½ sipuli
nokare voita
1 muna
1dl kermaa
juustoraastetta
mustapippuria
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuokaan. Ota leivinpaperia vähän pohjaa reilumpi pala ja rypistä se. Suorista paperia ja aseta se pohjan päälle, lisää paperin päälle reilusti riisiä painoksi ja paista pohjaa uunissa n.10min. Hienonna sipuli ja kuullota voissa. Yhdista kerma ja muna ja sekoita vispillällä hyvin. Murenna myös fetajuusto. Otan pohja uunista ja siirrä riisit leivinpaperin avulla pois pohjan päältä. Levitä sipuli pohjalle, sen jälkeen pinaatti sekä feta. Ripottele päälle hieman juustoraastella ja mustaapippuria. Kaada munakermaseos viimeisenä piirakan päälle. Paista uunin alaosassa n.25 min.
No comments:
Post a Comment