Saturday, 26 October 2013

Hoegaarden kakku sitruuna-valkosuklaatäytteellä



Olut ja suklaa, siinäpä mielenkiintoinen pari. Suklainen stoutkakku on klassikko, joka varmasti maistuu melkein kaikille. Mutta entäpä jos käytössä onkin vaaleaa vehnäoluta ja sitruunaista valkosuklaata? Sitten pitääkin jo hetki miettiä...

Tälläisen mukavan ja inspiroivan ”päänvaivan” sain, kun osallistun Blogiringin kautta Sinebrychoffin järjestämään Olut&Suklaa-kisaan. Kymmenen Blogiringin ruoka-ja leivontabloggaajaa sai haasteen kehitellä herkullisia reseptejä käyttäen erillaisia olut ja suklaayhdistelmiä. Kaikki huikean hienot reseptit osallistuvat Sinebrychoffin kisaan jota käydään 26.10.- 6.11.2013.



Ainakaan minulle olut ja suklaa ei ole kovinkaan tuttu pari leivonnassa, joten tämä tehtävä oli todella mielenkiintoinen ja silmiä avartava. Käykääpä vaikka katsomassa Sinebrychoffin kisasivulta kaikkien bloggaajien reseptit. Aika luovia ja herkullisia reseptikeksintöjä on syntynyt. Samalla voitte äänestaa suosikkireseptiänne.  Minun kakkua (ja äänestysnappula ;) ) löytyy täältä

Hoegaarden kakku sitruuna-valkosuklaa täytteellä

150g ruokokidesokeria
2dl Sinebrychoff HoegaardenWitbier-olutta
1,5dl vettä
200g pehmeää voita
220g sokeria
340g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3 tl vaniljasokeria
3  munaa

2 luomu sitruunankuori

Laita uuni lämpiämään 180 ° C. Voitele kolme 18cm vuokaa ja vuoraa ne leivinpaperilla (voi paistaa myös yksitellen yhdellä vuoalla).  Laita ruokokidesokeri kulhoon, kuumenna Sinebrychoff Hoegaarden Witbier-olut ja vesi kattilassa kiehuvaksi ja kaada sokerin joukkoon. Sekoita kunnolla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja raasta sitruunankuori. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat jauhojen kanssa vuorotellen, niin että viimeisenä lisäät jauhoja. Lopuksi lisää olut-sokeriseos ja sitruunaraaste ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokiin/ vuokaan. Paista n. 35 minuuttia tai kunnes testitikku tulee ulos puhtaana. Anna vuoan jäähtyä ritilän päällä 5-10 minuuttia ennen kuin otat kakun ulos vuoasta jäähtymään. 

Täyte: 

3dl Kuohukermaa
220g Fazerin sitruuna-valkosuklaata
220g Tuorejuustoa

Tee täyte hyvissä ajoin ennen kakun täyttämissä. Täytteen tulee jähmettyä jääkaapissa ainakin muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli. Sulata suklaa vesihauteessa tai microssa. Kaada sula suklaa notkistetun tuorejuuston sekaan ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoo suklaaseos. Kääntele suklaaseos varovasti kermavaahdon joukkoon. Laita jääkääppiin jähmettymään sillä kakkupohjat on painavat ja täyte pursuaa välistä jos se ei ole tarpeeksi kovaa. 


Kakun kasaaminen. Purosta tai levitä lastalla täytettä sekä pohjien väliin että kakun päälle. Koristele päälimmäinen täytekerros sitruuna-Valkosuklaa lastuilla ja sitruunan kuorella. 




Yhteistyössä Sinebrychoff





6 comments:

  1. Aivan ihana, menen nyt äänestämään, p.s minulla myös äänestys käynnissä ja arvontakin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :) Pitää tulla heti kurkkaamaan mitä blogissasi tapahtuukaan.

      Delete
  2. Hienosti onnistuneelta kakulta vaikuttaa! Onnea kisaan!
    En kuitenkaan itse tekisi kakkua oluen kanssa ja nauttisi sitten kahvin kera, mutta kokeiluja tarvitaan.
    Kerro vähän kuka ne tekijät valitsee ringissänne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. En ole ihan varma mitä tarkoitat, mutta kampanjoihin katsotaan aina tapauskohtaisesti ketä bloggaajia pyydetään mukaan ja jokainen bloggaaja saa sitten itse päättää haluaako lähteä mukaan.

      Delete
  3. Hiphei, taidanpa haasta sinut! Haaste löytyy blogistani http://cookiesnenni.blogspot.fi/ (viimeisen teksti).
    Terkuin, Enni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei Enni, pitääpä tulla vilkasemaan blogiasi sekä haastetta.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...