Wednesday, 19 June 2013

Tuplasuklaa cookiet



Tässä vuosien varrella olen huomannut, että hyvä ystäväni Tanja tykkää erityisesti tuplasuklaa cookieista. Niinpä paistoin näitä herkkuja hänen vierailulleen. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Tässä reseptiä kirjoitteassa aloin miettimään muita ystäviäni, kuinka hyvin tiedän heidän suosikkiherkkunsa. Joidenkin kohdalla tämä on helppo juttu korvapuustit, Brita-kakku, marenki ja sitten onkin läjä ehdotuksia jotka ehkä voisivat osua suurin piirtein oikein. Tiedätkö sinä ystäväsi lempiherkut? Tai arvaatko minun :)? 

255g voita, huoneenlämmössä
200g sokeria 
215g vaaleanruskea sokeria (esim. ruokokidesokeri) 
2 munaa 
2 tl vaniljasokeria 
350g jauhoja 
62g kaakaojauhe 
1tl ruokasoodaa 
1/2tl suolaa 
340g tummaa suklaata rouhittuna (osan voi muuttaa valkoiseksi suklaaksi) 

Kuumenna uuni 175 asteeseen. 

Lisää voi ja sokerit isoon kulhoon, vaahdota. Lisää yksi muna ja vatkaa sekaisin. Lisää toinen muna sekä vaniljasokeria ja vatkaa ne hyvin. 

Sekoita keskenään kuivat aineet (jauhot, kaakaojauhe, ruokasoodaa ja suola). Käännä vatkain alhaiselle nopeudelle ja lisää kuivat aineet voiseokseen. Kaavi kulhon reunat tarvittaessa. Taikina on aika paksua, mutta vatkaa vain sen verran että ainekset sekoittuu. Sekoita joukkoon suklaarouhe.

Pudota pellille leivinpaperin päälle ruokalusikalla taikinanokareita. Paista 9-12 minuuttia tai kunnes keksit ovat vähän pulleita ja päälinen on kuiva. Anna jäähtyä pellin päällä noin 5 minuuttia ja sen jälkeen siirrä ritilän päälle jäähtymään kokonaan.

2 comments:

  1. Olen tekemässä näitä juuri toista kertaa pienin muutoksin suklaassa (valkosuklaa, tummasuklaa pieni ja iso hippu, sekä toffeerouhetta) ekalla kerralla tein vain valkosuklaa ja tummasuklaa, lähetin myös sly:lleni tämän reseptin =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. On varmasti ihan mielettömän hyviä noilla muutoksilla. Toivotaan että sly:si pitää reseptistä :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...