Pääsiäisen hedelmäinen marenkikakku
Pohja:
4 kananmunan valkuaista
220 g sokeria
2 tl sitruunamehua
1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Laita uunipellin päälle leivinpaperi ja piirrä paperille kaksi ympyrää (halkaisija n.19cm)
2. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vaahdon joukkoon. Kun vaahto on kovaa, lisää lopuksi sitruunamehu ja vatkaa vielä hetki.
3. Levitä valkuaisvaahto leivinpaperille piirrettyjen ympyröiden kokoisiksi levyiksi.
4. Alenna uunin lämpötila 100 asteeseen ja laita marenkilevyt uuniin. Paista tunnin verran, sen jälkeen laita uuni pois päältä ja jätä marenkilevyt uuniin siihen asti että ovat kokonaan jäähtyneet.
Täyte:
2 dl kermaa
1 rl tomusokeria
1 prk sitruunarahkaa
½ prk appelsiinituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
säilykepersikoita
kiiviä
mansikoita ja kirsikka-ananaksia koristeeksi.
1. Vaahdota kerma ja tomusokeri.
2. Notkista sitruunarahka ja tuorejuusto, lisää joukkoon vaniljasokeri.
3. Kääntele kermavaahto rahkaseokseen.
4. Pilko persikat ja kiivi paloiksi.
Kakun kokoaminen:
1. Laita toinen pohja tarjoiluastialle, levitä päälle puolet täytteestä sekä kiivi ja persikanpalaset.
2. Aseta toinen päälle ja levitä loput täytteestä marenkipohjan päälle.
3. Koristele persikalla, kiivillä, mansikoilla ja kirsikka-ananaksilla.
Vinkit:
-Kakku kannattaa koota vasta juuri ennen tarjoilua, jotta marenkipohjat pysyvät rapeina.
-Kakun väliin kannattaa laittaa runsaasti hedelmänpaloja raikastamaan marenkipohjien makeutta.
Raikkaan oloinen herkku!
ReplyDeleteVoi miten kauniin näköinen kakku! Niin raikkkaan näköinen noiden hedelmien ja marjojen ansiosta :)
ReplyDeleteIhanan valoisia kuvia muutenkin :)
Ihanan raikkaan ja keväisen näköinen kakku :)
ReplyDeleteSulle olisi pieni haaste mun blogissa jos haluat osallistua :)
http://vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi/