Monday 27 August 2012

Siirappinen omenaleipä / Bread with apple and syrup



Elokuun SLY parini lähetti minulle ihania omena reseptejä. Niistä kahta olen jo kokeillut, tässäpä niistä toinen.  Leivästä tuli hyvän makuista, hieman makeahkoa, omenan maku ei ole kovin havaittavaa. Huomasin että koostumus jäi kovin tiiviiksi eli enpä tainut vaivata taikinaa tarpeeksi. Tein toisesta pyöreän ja toisen paistoin leipä vuoassa. 

½l omenamehua
1-3rkl siirappia
2-3tl suolaa
4dl vehnäjauhoja
1ps kuivahiivaa
11-12dl sämpyläjauhoja
4dl omenaraastetta
3/4dl öljyä

1. Kuumenna omena mehu n.42 asteiseksi. Liutoa sekaan siirappi ja suola. 
2. Sekoita vehnäjauhot ja kuivahiiva nesteesen. Lisää omenaraaste ja jauhot hyvin vaivaten. Lisää lopusi öljyja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. 
3.Kaada taikina jauhotetulla pöydäll ja jaa kahtia. Vaivaa paloja hyvin jotta ilmakuplat lähtevät pois ja taikinaan tulee hyvä sitko. Pyörittele molemmat pala leiviksi. Kohota vielä 20-30 minuttia. 
4. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n.30min. Jäähdytä ritilän päällä, jotta ylimääräinenkosteus pääsee haihtumaan pohjan kautta. 

9 comments:

  1. Ruotsalaisittain siis ? Siellähän laitetaan siirappia joka leipään :D
    Mutta varmaan aivan ihanaa sunnuntaina, kun on paljon aikaa nautiskella ja makustella. Omenaleipää aion kyllä kokeilla - laitanko siirappia, en mene takuuseen :)))) !

    ReplyDelete
  2. Siirapista saa nättiä väriä leipään,mutta toisaalta kun tuo mehu ja omena on jo makeaa niin välttämättä sitä siirappia ei niin tarvi. Minä laitoin vain reilun ruokalusikallisen.

    ReplyDelete
  3. Kuulostaa tosi hyvältä ohjeelta. Juuri eilen Marttojen leipäkurssilla opin, että taikinaan laitetaan melkein aina ripaus sokeria tai hiukan siirappia hiivan ruokkimista varten. Joskin kyllä se makuunkin tietysti vaikuttaa :)

    ReplyDelete
  4. Hyvältä kuulostaa! Minulla on eräs irlantilainen ystävä, joka teki kerran ns. "makeaa" leipää ja se oli kyllä todella hyvänmakuista. Pitääkin muistaa pyytää resepti, kun seuraavan kerran nähdään. :)

    ReplyDelete
  5. On se itse tehty leipä vaan niin hyvää. ^_____^ Täällä ei ookkaan vähään aikaan leipää tehty, täytyy ehkä korjata tilanne :D

    ReplyDelete
  6. Tuo kuulostaa tosi hyvältä, tykkään vähän makeasta leivästä :)

    ReplyDelete
  7. Kokeilin tätä tänään vähän muunnelleen, tosi hyvää!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...