Thursday 2 August 2012

Sämpylöitä / Bread cakes


Tulipa tässä yksi ilta leivottua evässämpylöitä avomiehelle. Tämmöisiä on ystäväni Tanja monesti tehnyt ja neuvoi minullekkin tämän mukavan reseptin.



Siemensämpylät
n. 25kpl

5dl maitoa tai vettä
50g hiivaa
1½tl suolaa
75g margariinia/voita
11-13dl sämpyläjauhoja
3rkl siirappia
½dl kurpitsansiemieniä
½dl auringonkukan siemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja siemenet. Lisää osa jauhoista ja pehmeä margariini/voi. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista. Taikina on aika pehmeää. Anna kohota liinan alla 15-30 minuuttia. Leivo sämpylöiksi ja kohota uudelleen pellillä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n.8min.

Bread cakes with pumpikin seeds and sunflower seeds.

5dl water or milk
50g fresh yeast
1½tsp salt
75g butter
11-13dl whole grain bread flour
3tbsp dark treacle
½dl pumpkin seeds
½dl sunflower seeds

Disolve the yeast to luke warm water/milk. Add salt, treacle and seeds. Add some of the flowers and soft butter. Mix rest of the flower to the mixture. Dough is very soft and sticky. Let the dough rise in a bowl for 15-30 mins. Make bread cakes and let them rise again. Bake the bread cakes in 225 degrees about 8 mins.

2 comments:

  1. laitan tähän sulle kommenttia tästä:
    http://marianpienileipomo.blogspot.fi/2012/07/mansikka-cupcake-strawberry-cupcakes.html

    eli toi mansikkakreemi, lisäsitkö siihen punaista elintarvikeväriä? vai saiko se tuon vaaleanpunaisen värin itse mansikoista? :)

    ReplyDelete
  2. En lisännyt elintarvikeväriä. Mansikat kun soseutti niin värjäsi mukavasti tuon kreemin.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...