Tuesday, 21 August 2012

Mansikkamurokakut

Nämäkin tein Leivontafoorumin kesäkuun haasteesen, mutta en ollut tyytyväinen lopputulokseen joten eivät päässeet kisaamaan.

Pohjana on käytetty samaa murokuppia kun kilpailuun menneissäkin. Ohje löytyy täältä.

Täyte
2dl kuohukermaa
1pkt tuorejuustoa
2 liivatetta
250g mansikoita
vanilja sokeria
sokeria
2rkl sitruunamehua


Vatkaa kerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja soseutettu mansikka. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla. Lisää joukkoon kiehuvaan sitruunamehuun liotettu liivate.

Päälinen
Mansikan makuista Simply meltiä (Renshaw valmistamaan, tätä saa ainakin Confetista)

Täyttettä tuli aivan liikaa ja se jäi aika löysäksi. Päälle laitamani Simply melt taas kovettui tietenkin kokonaan joten liian pehmeän täytteen päällä oli kova kuorrute kerros, arvata saattaa että kun haukkasi palan niin koko kakkunen levisi käsiin.  Eli ehkä jokin jämäkämpi täyte olisi parempi, tai sitten kannattaa lisätä liivatelehteä pari lisää. Tuo Simply melt on neuvottu sulatettavan mikrossa, mutta kun sellaista ei ole niin vesihauteessa sulasi. Olisko tuossa syy siihen että kuorrute ei ollut kovin juoksevaa joten oli hankala saada kaunis ohut kuorrutus täytteen päälle.

No, on nämä kuitenkin aika söpön näköisiä :)


4 comments:

 1. Minä olisin tyytyväinen itseeni, jos saisin edes tuonnepäin tehtyä, minkä näköiset sie oot suanu aikaiseksi. Aivan ihanan hempeitä! Lähettele minulle pari :)

  ReplyDelete
 2. Kauniita! Enpä oikein muuta osaa sanoa :)

  ReplyDelete
 3. Olisivat voineet hyvin kisailla. Oletkohan liian kriittinen omille leipomuksillesi ?
  Monen leivontaa aloittelevan lukijan rima saattaa nousta turhaa korkeuksiin osallistumisessa, kun ei yllä lähellekään tällaista makupalaa!

  ReplyDelete
 4. Varmasti on liika kriittisyyttäkin ilmassa välissä. Näissä vain tuo sisällys ei minusta ollut onnistunut, ulkonäeöstä pidin kyllä.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...