Thursday 2 August 2012

Kesän mansikkakakut / strawberry layer cakes



Minusta kesän ykkös herkkua on ehdottomasti perinteinen mansikkakakku. Pari on tullutkin jo tehtyä. Samaa reseptiä käytin molempiin, täyte on mukaelma Pullahiiren mansikkamousse täytteestä. Hieman piti testailla erillaisia pursotuksia.

Pohja:
3 munan sokerikakkupohja (ohje löytyy esim. täältä)

Täyte (kahteen väliin):
3dl kuohukermaa
200g mansikoita
2 liivatetta
reilu 100g tuorejuustoa
vaniljasokeria
tomusokeria

Kostutus:
appelsiinimehu
vaniljamaito

Päälle:
Flora vispiä
vaniljakreemijauhetta
mansikoita

1. Paista kakkupohja ja anna sen jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Täytettä varten soseuta mansikat (ota talteen osa mehusta liivatetta varten). Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa, lisää vaniljasokeri ja mansikat, sekoita. Kaada kerman sekaan ja sekoita tasaikseksi, lisää tomusokeria maun mukaan. Kuumenna talteen otettu mehu ja liota siihen liivatteet. Kaada liivate mehu mansikkaseokseen ja sekoita.
3.Kostuta alin kakkupohja appelsiinimehulla ja vaniljamaidolla. Kaada puolet mansikka seoksesta pohjan päälle. Halutessasi voit pilkkoa pieniksi paloiksi 50g mansikoita ja upottaa ne seokseen.
4. Laita seuraava kakkupohja kerros mansikkaseoksen päälle, kostuta ja kaada päälle loput mansikkaseoksesta (lisää mansikoita jos haluat).
5. Laita päälimmäinen kakkupohja kerros seoksen päälle ja kostuta. Anna maustua jääkaapissa yön yli. Kätevä kikka on vuorata irtopohja vuoka muovikelmulla ennen kun alkaa täyttämään kakkua ja sitten kun kakku on täytetty käärii muovikelmun tiukasti kakun ympärille. Näin siitä tulee myös hyvän muotoinen.
6.Koristele kermapursotuksin ja tuoreilla mansikoilla.





3 comments:

  1. Olet sinä kyllä taitava. <3 Kerta toisensa jälkeen upeita luomuksia ja nuo pursotukset!

    ReplyDelete
  2. Oli niin kaunis kakku, että pitihän minun kokeilla sitä. Täyte hieman oudoksutti, koska siinä oli tuorejuustoa. Mutta olihan se kakku herkullinen...En osannut yhtä kauniita pursotuksia kuin sinun kakku. Vielä on pieni pala kaapissa joten lähden kakkukaffille...

    ReplyDelete
  3. Rahkaa voi laittaa myös tuorejuuston tilalle. Mutta hyvä että maistui kuitenkin.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...