Saturday 11 August 2012

Victoria sponge muffinit / Victoria sponge cake cupcakes




Kesäkuun SLY19 kierroksella lähetin parilleni Piipalle iltapäivätee reseptejä. Victoria sponge kakkua piti kokeilla ensin itse jotta sain oikean paisto ajan reseptiin mukaan, koskapa ehdotin että kakun voi tehdä myös muffinssina kun tuollaisia 20cm vuokia ei välttämättä löydy. Tässä resepti.

Victoria sponge
125g voita (huoneen lämpöistä)
125g sokeria
2 munaa
125g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1-2rkl maitoa
Täyte
Mansikkamarmeladia/hilloa
(tomusokeria)
1.     Lämmitä uuni 180 asteeseen.
2.      Vaahdota sokeri ja voi, vatkaan sekaan munat ja kuivat aineet.
3.      Lisää sen verran maitoa että seos tipahtaa lusikasta helposti. Jaa taikina kahteen 20cm vuokaan ja paista 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä.
4.      Levitä hillo toisen kakun päälle ja aseta toinen kakku hillon päälle. Ripottele tomusokeria. 

Itselläni ei ollut tuollaisia 20cm vuokia joten tein näistä mini kakkuja muffinssi vuoissa. Tuli 10kpl ja paistoin samassa asteessa noin 15 min. Paisto aikaa kannattaa seurata, minun uuni käyttäytyy joskus hassusti joten paisto aika kunnon uunissa voi olla eri J

Niin kuin näkyy niin näistä kakkusista tein kahta eri versiota. Tässä välissä on mansikkahilloa ja kermavaahtoa, sekä päällä tomusokeria (ihan aidossa Victoria sponge kakussa on vain hillo välissä ja tomusokeri päällä).




Ja näihin tuli vain kermavaahto kuorrutus ja tuoreita mansikoita koristeeksi. Nämä oli minusta aivan ihania kaikessa yksinkertaisuudessaan, hillolla olevat maistuivat ehkä hieman paremmilta kuin pelkkä mansikka. Aina ei tarvitse olla kovin monimutkaista viritelmää jotta maistuu hyvälle. 





4 comments:

  1. Eksyinpä ihanaan blogiin! Ja olet kyllä niin oikeassa..monasti yksinkertasimmat jutut on parhaita :) Linkitys sopinee?

    ReplyDelete
  2. Ilman muuta linkitys sopii. Pitää tulla vasta vierailulle sinun blogiin :)

    Tällä samalla reseptillä olen tehnyt myös kakku version mutta jotenkin tykkäsin muffineista enemmän, olivat mehukkampia :)

    ReplyDelete
  3. Slurps, miten herkullisen näköisiä.

    ReplyDelete
  4. Syötävän hyvännäköisiä! Ja kivan erilainen muffinsiresepti :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...