Thursday 9 August 2012

Aurinkokuivattu tomaatti-fetafocaccia / focaccia with sun dried tomatos and feta cheese



Tällä suolaisella leipomuksella osallistuin Leivontafoorumin Kesäkuun haasteeseen. Murokuppien lisäksi piti tehdä mikä tahansa uunissa kypsyvä suolainan leipomus. Focaccia on mielestäni super hyvää ja olen sitä ennenkin tehnyt, nyt sitten ajattelin tuunata ennen käyttämääni reseptiä hieman lisäämällä aurinkokuivattua tomaatti sekä fetaa. Maistui kyllä edelleenkin, melkein koko pellillinen hävisi samana iltana kahden ahmatin suuhun.

500g jauhoja
2tl suolaa
14g kuivahiivaa (käytin Englannista tuotua hiivaa, suomalainen saattaa vaatia lämpimän veden)
2rkl oliivi öljyä
½tl yrtti sekoitusta (käytin Provencen yrttisekoitusta)
400ml kylmää vettä 
n. 1dl paloiteltuja aurinkokuivattuja tomaatteja (määrää voi muutella oman maun mukaan)
150g fetajuustoa
Oliiviöljyä päälle ripotteluun

1.    Laita isoon kulhoon jauho, suola, hiiva, oliiviöljy ja 300ml vettä (sekä yrttisekoitus ja aurinkokuivattu tomaatti jos niitä käytät). Sekoita kädellä tai puukapustalle taikinaksi. Vaivaa taikinaa kulhossa noin 5 minuuttia, samalla lisäten loppu vesi osissa (huom! Taikina on todella löysää)
2.    Jatka vaivaamista niin että venyttäen käännät taikinoiden sivut keskelle, käännä kulhoa 80 astetta ja venyttäen käännä sivut uudelleen keskelle. Jatka tätä 5 minuuttia.
3.    Kaada taikina öljytylle tasolle ja jatka samalla tapaa vaivaamista jälleen 5 minuuttia. Laita taikina takaisin kulhoon, peittele kulho tiukasti elmukelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä kunnes taikina on kaksin kertainen.
4.    Vuoraa pelti leivinpaperilla Kaada taikina uudelleen öljytylle tasolle, venytä sen suurinpiirtein oikeaan muotoon ja siirrä sitten pellille. Painelemalla taikinaa sormilla alas päin saat taikinan leviämään nätisti. (Itse en saannut tästä koko pellillistä). Anna nousta vielä tunnin ajan.
5.    Lämmitä uuni 220 asteeseen. Painele sormilla kuoppia taikinaan ja ripottele päälle fetajuusto, oliiviöljyä sekä suolaa (myös erillaiset yriti käyvät tähän). Paista 20 minuuttia. Paistamisen jälkeen ripottele päälle lisää oliiviöljyä. Focaccia on parhaimmillaan lämpimänä.
Huom! kannattaa vaivata taikina huolella jotta focacciaan saadaan oikea koostumus. Sisällä pitää olla paljon erin kokaisia koloja.




This is the savory bake I made for June's baking challenge. I just love focaccia so it was my choise for the challenge. I have used Paul Hollywood's recipe earlier but this time I choose to add some feta cheese and sun dried tomatos to it. Result was delicious!

You can find the recipe from here. Just add around 1dl chopped sun dried tomatoes to the dough and just before baking the focaccia add the feta cheese. I also used little

4 comments:

  1. Tämä kuulostaa niin hyvälle ja näyttää et pitää laittaa TO DO- listalle ;)

    ReplyDelete
  2. nämä oli kyllä älyttömän hyvin. Pellillinen hävisi ihan silmäräpäyksessä. Mitenkähän olen unohtannu postata reseptin...

    ReplyDelete
  3. Missä vaiheessa kuivahiiva herää henkiin, jos käytetään kylmää vettä?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvä kysymys. Taisin käyttää tähän Englannista tuotua kuivahiivaa, joten toimiikohan suomalainen ihan samalla tapaa. Pitääpä laittaa reseptiin maininta.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...