Monday 11 June 2012

Suklaamuffinit / chocolate cupcakes




Jalkapallo kisastudioon tein myös suklaamuffineja. Ohjeen otin Pullahiireltä, täältä. Tein normaalin kokoisia muffareita, tästä taikinasta tuli 10 (paistoaika 20min). Kun muffinit oli valmiit ja viilenneet lisäsin niihin suklaasydämen suklaa ganachesta, lämmitin ½dl kermaa johon sitten lisäsin 75g suklaata. Osaan muffinsseista leikkasin kolon, johon lisäsi suklaata lusikalla ja sitten leikattu pala takaisin paikalleen kanneksi. Ja osaan pursotin suklaan sisään semmoisella pitkällä kapealla tyllalla. Päälle pursotin vatkattua Valion suklaakermaa.


I made some chocolate cupcakes. Recipe is from Pullahiiri. These makes about 10 normal size cupcakes. When cupcakes were ready and cooled I added little chocolate ganache inside them. For some of them I piped chocolate straight inside and others I cut a little hole to the top and filled it with chocolate and used the part i cut as a lid. Frosting is whipped chocolate cream.

2dl sugar
2dl flour
3/4dl cocoa powder
1tsp baking powder
½tsp salt
2tsp vanilla sugar
1dl milk
2 eggs
½dl oil

Mix the dry ingredients. In different bowl mix milk, eggs and oil. Combine milk mix to dry ingredients.  Divide the mixture to muffin cases. Bake in 175 degrees about 20 mins. Let the cupcakes cool.



3 comments:

  1. Ihania herkkuja -kyllä kisakatsomon kelpasi! Tuota suklaakermavaahtoa en olekaan vielä kokeillut -pitänee seuraaviin muffineihin kokeilla :)

    ReplyDelete
  2. Itse olin yllättynyt kuinka hyvää tuo suklaakerma oli, samoin se mansikkainen. Mieleen tulee suklaa ja mansikka pehmiksen maku.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...