Monday 4 June 2012

Quiche Lorraine

Jotain suolaista välillä... Ja jälleen kerran avokin toiveesta. Quiche Lorraine on vain niin hyyyväää! Käytin tätä James Martinin repeptiä (klik). Tarviiko sanoa että olen fani?

Pohja
175g jauhoja
suolaa
75g voita
(tai voi käyttää valmista pohjaa)

Täyte
250g raastettua cheddar juustoa (jota on vaikea Suomesta löytää muuten)
4 tomaattia viipaloituna (ei pakollinen
200g pilkottua pekonia
5 munaa
100ml maitoa
200ml kermaa
mustaa pippuria
timjamin oksia pari

Pohja:
1. siivilöi jauhot ja suola kulhoon. Hiero sekaan voi kunnes seos on hienoa murua (kuin leivänmuruja). Lisää kylmää vettä niin paljon että muodostuu kiinteä taikina. Kääri elmukelmuun ja anna jäähtyä jääkaapissa puolisen tuntia.
2. Voitele hyvin 22cm vuoka ja  kaulitse taikina jauhotetulla alustalla. Nosta kaulittu taikina vuokaan, älä leikkaa ylimääräisiä reunoja pois. Laita jääkaappiin jäähtymään uudelleen.
3. Lämmitä uuni 190 asteeseen.
4. Ota pohja pois jääkaapista ja laita pohjan päälle leivinpaperi ja täytä sitten leivonta pavuilla (vai mitä ihmettä Baking beans on suomeksi :D). Riisikin käy. Paista pohjaa 20 minuuttia. Poista pavut sekä leivinpaperi pohjan päältä ja paista vielä 5 minuuttia.
5. Vähennä uunin lämpö 160 asteeseen.
6. Ripottele raastettu juusto pohjan päälle sekä viipaloidut tomaatit. Ripottele päälle paistetut pekonin palat.
7. Sekoita munat, kerma ja maito kulhossa, lisää mausteet. Kaada pekonin ja juuston päälle. Ripottele päälle tuoretta timjamia ja leikkaa ylimääräinen reunus pois.
8. Paista vielä 30-40 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Poista uunista ja anna jäähtyä niin täyte hyytyy vielä enemmän.



Käytin muuten vuokaa jossa on irto pohja ja näinhän siinä kävi :D Eli täytteestä reilu osa on iloisesti valunnut ulos.

7 comments:

  1. Tässä olisi hyvä vinkki suolaiseksi tarjottavaksi seuraaviin lasten synttäreille (sukulaisille) :P

    ReplyDelete
  2. Mutta älä tee irtopohjavuokaan :D
    Ideahan tässä olisi että reunat on korkeat silloin täytteestä tulee ihanan paksu, minulla on kyllä tätä varten vuoka mutta kun se todellakin on irtopohjainen niin pakko kyllä seuraavalla kerralla tehdä "ohuempi" normaalissa piirakka vuoassa.

    ReplyDelete
  3. Arvelen, että minusta tuli juuri nyt myös James Martin fani :D - siis piirakoiden fani !

    ReplyDelete
  4. Niin niin... hyviä repseptejä tekee, sitähän me vaan :D

    ReplyDelete
  5. Hih, samoin kävi miulle jokin aika sitten kun quichea irtopohjavuoassa tein. Ei vain ollut edes sitä peltiä vuoan alla :D Resepti menee kokeiluun, cheddaria ei olekaan quicheen koskaan tullut laitettua. Mac'n'cheeseen vain :)

    ReplyDelete
  6. En mäkään yleensä laita peltiä alle. Nyt vain tuli mieleen viime hetkellä jokin Leivontafoorumilla ollut postaus aiheesta joten onneksi laitoin sen.

    Cheddar on minusta juustojen aatelia. suomesta vain on vaikea löytää kunnollista (ei sitä yksittäin sulatejuustokääreisiin pakattua hampurilais cheddaria).

    ReplyDelete
  7. Meillä onneksi lähicittarin juustotiskistä löytyy irtomyynnistä cheddaria, sekä vaaleaa että oranssinsävyistä :) Kunnollisuudesta en tosin takuuseen mene, taitaa olla noiden "hampurilaischeddarien" lisäksi ainoaa mitä koskaan olen maistanut :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...