Saturday, 23 June 2012

Korvapuustit / cinnamon rolls


Välillä kaikki monimutkainen alkaa tökkimään ja silloin pitää palata perusasioiden ääreen elikkäs korvapuusteja leipomaan :) Ainakin minusta korvarit on kyllä herkkun numero 1. Kaikkia kakkuja voin kyllä vastustaa mutta tuoreista korvapuusteista minua ei pidä erossa mikään.

Ohjeen otin ihan jauhopussin kyljestä.

5dl maitoa
50g hiivaa
1-2tl suolaa
2dl sokeria
1rkl kardemummaa
1 kananmuna
n.15dl jauhoja
n.150g voita tai margariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhoja vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää mehmeä rasva  alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksin kertaiseksi, ota leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo haluamasi muitoisia pullia ja kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.

Pikkupullat 225 astetta uunin keskitasolla 5-10min

Pitkot ja muut isommat vehnäleivät 200 astetta uunin alatasolla 20-25 minuuttia.

6 comments:

 1. Korvapuustit ja lasi maitoa on herkkua.
  Miten tämän näköisiä pullia saa aikaiseksi? Itse en ole koskaan onnistunut.

  ReplyDelete
 2. Juu, ei ole korvapuustin ja maidon voittanutta.

  Arvaa miksi kuvissa on vain muutama pulla? Kun ne muut oli kaikki kallellaan ja ties miten levinneet. Vain näteimmät pääsi kuvaan :D

  ReplyDelete
 3. Hih :D
  Ei, kun mie tarkoitan tuota pullien muotoa, että on kuin kaupasta ostettua. Eli miten kuuluu leikata, että saan noin kauniita? :)

  ReplyDelete
 4. Ahaa.. ne leikataan kolmion mallisesti. eli kun on siinä se taikina kääritty pötköksi niin leikkaat aina vinoon niin että palasen toinen reuna on kapeampi kuin toinen. Sitten kolmin kärki osoittamaan taivasta ja sormilla painat sen kolmin kärjen sisään päin.

  näin neuvoo Myllyn paras:
  Korvapuustiviipaleet leikataan terävällä veitsellä vinottain (joka toinen viilto toiseen suuntaan kuin joka toinen) rullasta irti. Muistathan, että paloja ei saa leikata niin kolmioksi, että painettavaan kohtaan ei jää ehjää taikinaa eli palaan tulee jäädä aina noin 1-2 cm ehjää rullaa siellä kapeammassakin reunassa. Leveämpi reuna saa olla 4-6 cm. Mittoihin vaikuttaa rullan paksuus ja tehtävien korvapuustien koko. Kun puusti muotoillaan, painetaan keskus kunnolla napakasti sormin sisään kapeammasta kohdasta, jotta korvat muodostuvat kauniisti.

  ReplyDelete
 5. Okei, no ens kerralla kokeilen näin. Itse olen noihin dallaspulliin niin ihastunut, kun jotenkin nekin ovat vain niin taivaallisen hyviä :)

  ReplyDelete
 6. Mmmmmmmmmmmm..maistuivat varmaan hyviltä

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...