Tuesday 12 June 2012

Jauhelihapiirakka / mince meat quiche




Päivällä sain kesäkuun SLY paketin jossa oli mukana ohje jauhalihapiirakkaan. Resepti tulikin kuin tilauksesta sillä illalla meillä oli jalkapallo kisastudia johon mietin jotain tarjottavaa. Niinpä kokeilin tätä reseptiä samantien.

Pohja
75g voita (pehmeää)
2½dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
100g kermaviiliä

Täyte
200g jauhelihaa
2 sipulia pilkottuna
1 porkkana raastettuna
1/4tl mustapippurijauhetta
1½tl paprikajauhetta
1½tl suolaa
1prk tomaattipyrettä
1 valkosipulinkynsi
200g sulatejuustoa
2dl ruokakermaa
2 munaa

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele 27cm halkaisijaltaan oleva vuoka.
2. Pohjaa varten sekoita kuivat aineet. Nypi voi ja jauhot. Lisää lopuksi kermaviiko ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.
3. Lämmitä ruokakerma kiehuvaksi, lisää siihen sulatejuustoa ja jätä jäähtymään.
4. Ruskista jauhaliha ja mausta. Lisää porkkanaraaste, sipuli, valkosipuli ja tomaattipyre (itse ensin hieman kuullotin voissa sipuli ja v.sipuli, sitten lisäsin porkkanaraasteen pannulle, hetken päästä lisäsin jauhelihan ruskistumaan ja lopuski pyre)
5. Kauli taikina piirrasvuoan reunoille asti (voi taputella myös käsin, taikina on kivan pehmeää ja muotoutuu hyvin). Vatkaa munat jäähtyneeseen sulatejuusto seokseen. Levitä jauhelihaseos pohjan päälle ja kaada sulatejuusto jauhelihan päälle. Paista alatasolla 20 min.

Piirakka onnistui hyvin ja oli makoisaa. Pohjasta pidin erityisen paljon. Ainoa huono puoli oli se että aloitin tekemään tätä myöhään ja vieraalla olikin tulipalo kiire kotiin matsin jälkeen. Joten piirakka jäin sitten minun ja avomiehen maisteltavaksi kokonaan... tai onko se sittenkään huono juttu? ;)



In June's secret baking friend package I received a recipe to Mince meat quiche. I decided to try to recipe right away since my boyfriend's friend was coming over to watch football match.

Base
75g soft butter
2½dl flour
1tsp baking powder
100g butter milk

Täyte
200g mince meant
2 onions chopped
1 carrot grated
1/4 tsp black pepper
1½tsp paprika
1½tsp salt
1tin tomato pyree (about 3 tbsp
1 garlic glove
200g cheese e.g. Lauching cow's Light creamy Swiss
2dl cream
2 eggs

1. Preheat the even to 200 degrees and butter 27cm tin.
2. FOr the base mx the dry ingredience. Rub the butter to the flours. Add the butter milk and mix together. Let it chill in the fridge while preparing the filling.
3. Warm up the cream till its simmering and add the cheese to it. Let the cream mixture cool.
4. Brown the mince in a pan and season it. You can also gently fry the onion and carrot with a little bit of butter if you want. Add the tomato pyre to the mixture.
5. Roll the pastry so that also edges of the tin are covered. Wisk the eggs to the cooled cream and cheese. Spread the mince to the tin and then pour the cream over it. Bake in the lower level of the oven for 20 mins.  

Quiche was very taste, I spesifically liked the pastry. Only downside was that I strarted to bake this little late and our quest needed to leave before it was ready. So my boyfriend and I had the share the quiche... or was it such a bad thing after all? ;)

11 comments:

  1. Ihanaa piirakkaa - jalkapallon faneille :D !

    ReplyDelete
  2. Näyttääpäs hyvältä! Tämä ohje täytyy laittaa kokeiltavien listalle. :) Sopii varmasti hyvin iltapalaksi!

    ReplyDelete
  3. Vesi herahtaa kielelle tuon piirakkapalan näkemisestä! täytteen ainekset näyttävät herkullisilta, täytyy joskus kokeilla tätä, uppoaa varmasti miesväkeen hyvin!

    ReplyDelete
  4. Vaikuttaapa herkulliselta! Pitää kokeilla tätä reseptiä.

    ReplyDelete
  5. Kuulostaa herkulliselta piirakalta... Itse tulee usein vain tehtyä kinkkupiirakkaa... tätä voisi kokeilla

    ReplyDelete
  6. Tämä kyllä oli kokeilemisen arvoinen. Sekaan voisi laittaa jotain myös fetajuustoa, tai chorico makkaraa tuomaan voimakkaampaa makua. Lisäksi tuo sulatejuuston käyttäminen kuorrutuksessa oli minulle uusi kokeilu.

    ReplyDelete
  7. Kiitos reseptistä. Tämän kerkesin eilen tekemään ennen kuin lähdettiin mökille. Pitihän sitä jotain suolaistakin viedä mukana.
    Kaikki paitsi lapset tykkäs. isäntä varsinkin kehui. :)Pitää huomenna käydä hakemassa kermaa ja sulatejuustoa. Pitää katsoa, jos sulatejuuston valitsisi sellaisen, missä on jokin maku. Ehdotuksia?

    Todella hyvää piirakkaa siis oli, kun itsekin olen tehnyt vain kinkkupiirakkaa. Ja hyvin harvoin tulee, mitään suolaista tehtyä.

    Valkosipuliakin saa laittaa enemmän.. Laitoin 2 kynttä, mutta meidän makuun liian vähän.

    Muurinpohjalettujen lisäksi, slurps :P

    ReplyDelete
  8. Mukavaa kun ehdit tehdä. En kyllä ole edes varma millaisia sulatejuustoja on olemassa, harvemmin niitä tulee käytettyä. Mutta kävisikö vaikka joku paprika? Yrtti?

    Pitäisi itsekkin kyllä enempi tehdä suolaisia leipomuksia. JOtenkin kummasti aina tuo makea vetää puoleensa :)

    Oi muurinpohjalettuja! nam!

    ReplyDelete
  9. Mie kävin tänään ostamassa jonkin sulatejuuston. En nyt muista, mutta huomenna teen uudelleen, koska ei isäntä minun tekeleitä niin kehuskele, miten kehui piirakkaa mökillä :D. En sitten tiedä oliko juomingeilla, jotain tekemistä asiaan, mutta olisi halunnut sen mukanaan vielä kotio tuoda illalla.

    Mut hyvää piirakkaa on!

    ReplyDelete
  10. Se on ollut sitten kyllä ihan napakymppi leipomus. Hyvä hyvä. Toivotaan että seuraavakin maistuu yhtä hyvältä :)

    ReplyDelete
  11. Joo, kerrankin todella onnistunut leipomus :). Meillä kato toimii ruokapolitiikka niin, että isäntä huolehtii meillä ruoat, mä teen makeat :).

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...