Thursday 24 March 2016

Sitruunainen pääsiäiskakku









Tästä kakusta löytyy reilusti sitruunaa, sitä on käytetty kakkupohjassa, täytteessä ja kostukkeena. Lopputulos on makean kirpeä sitruunapommi, positiivisessa mielessä :) Kokeilin kakkun päälle tällä hetkellä trendikästä valutettua värjättyä suklaata ja täytyneen kyllä harjoitella tätä vielä uudelleen. Olen aiemmin käyttänyt tummaasuklaata kuorruteena ja sillä saanut nättejä valuvia kuorrutuksia, mutta valkosuklaan ja kerman suhde ei ensimmäisellä kertaa onnistunut ihan täysin. Kuorrutteen kaadettuani vaikutti ettei se lähde valumaan ollenkaan joten lisäsin suklaata lisää ja yhtäkkiä se tuntuikin valuvan koko kakun leveydeltä reunoja pitkin. Ei siis ihan kauhen mahdollinen kuorrutus, mutta otetaan opiksi ja seuraavalla kerralla ehkä tulos on parempi. Itse taidan seuraavalla kerralla laittaa hieman vähentää suklaan määrää. Kakun koristelin pääsiäisrakeilla ja muilla sopivan tuntuisilla suklaa karkeilla.

Kakkupohjien resepti löytyy I bake he shoots-blogista 

Sitruunainen voikreemi-täyte

(riittää 15cm kakun täytteeksi ja ohueksi kuorrutteeksi)
225g suolatonta voita
450g tomusokeria
sitruunan raastettu kuori
sitruuna mehua

Voita kannattaa vatka aluksi ilman sokeira tovin, ainakin 5 minuuttia jolloin voin väri muuttuu huomattavasti vaaleammaksi ja kuohkeammaksi. Lisää tomusokeri kahdessa erässä ja vatkaa kreemiä kunnolla sokerin lisäyksen jälkeen. Lisää  loppuvaiheessa sitruunankuoriraaste kreemiin ja lisää sitruunamehua sen verran, että kreemin koostumus on sopivaa levitettäväksi. Jos tuntuu, että mausta tulee liian sitruunainen niin mehun tilalla voi käyttää myös maitoa.


Valkosuklaa-kuorrutus

70ml kuohukermaa
210g valkusuklaata
väriainetta

Pilko valkosuklaa pieneen kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada se valkosuklaan päälle. Anna suklaan sulata hetki ennen kuin sekoitat suklaan tasaiseksi. Lisää väriaine. Kaada suklaa jäähdytetyn kakun päälle. 


Tämän kakun teko ja muutkin viime aikaiset leivonnat ovat saaneet minut harkitsemaan josko löytäisin jälleen inspiraation blogin päivittämiseen. Ehkäpä, jos aloitan rennosti koettamatta keksiä koko ajan jotain hienompaa ja huolehtimatta liikaa valokuvista. Uudessa asunnossa on haastetta löytää paikka jossa saisi kuvattua mukavasti luonnonvalossa, mutta eiköhän sekin löydy yritys ja erehdys periaattella :) Katsotaan tuoko kevät lisää blogipostauksia, mahdollisuuksia ehkä hieman on.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...