Tuesday 5 June 2012

Chocolate Fudge Brownies







Tällä kertaa toive-leivonnainen oli sitten suklaa brownies jossa olis myös suklaakuorrutus. Ohje löytyi täältä.

120ml Jauhoja
1tl leivinjauhetta
240ml saksanpähkinöitä murskattuna (pecan pähkinät käy myös)
2 munaa, kevyesti vatkattuna
150g sulaa voita
6rkl kaakaojauhetta
2½dl ruskeaa sokeria
½tl vanilja exctract

Kuorrute
n. 120g suklaata rouhittuna
2rkl voita
1rkl ranskan kermaa

1. Lämmita uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi 20cm neliön malliseen vuokaan.
2. Sekoita voi ja kaakao pannussa. (itselläni loppui kaakaojauhe kesken (3rkl) joten lisäsin sulaan voihin tummasuklaa paloja antamaan lisä makua)
3. vatkaa keskenään munat, sokeri ja vanilja extract. Kaada sekaan voi kaakao seos. Lisää seokseen pähkinät. Siivilöi joukkoon kuivat aineet. Kääntele seoksen sekaan. Kaada vuokaan.
4. Paista uunissa 20-35 minuttia kunnes on kohonnut. Tässä vaiheessa brownies näyttää vielä pehmeältä mutta se kypsyy vielä kun jäähtyy. Anna jäähtyä kunnolla.
5. Kuorrutetta varten sulata suklaa rouhe ja voi yhdessä pannulla. Sekoitq kunnolla kunnes seos on sileää. Poista levyltä. Lisää ranskankerma ja sekoita kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä hieman ja sitten kaada brownien päälle. Levitä tasaisesti. Anna kuorrutuksen jähmettyä.

Tuli hieman kiire kuvata kun alkoi browniet hupenemaan.  Suosittelen tätä reseptiä kyllä kaikille suklaan ystäville. Nämä oli niin herkullisia ja todella helppo tehdä.


  • 1/2 cup self-rising flour
  • 1 cup chopped walnuts (or pecans)
  • 2 eggs, lightly beaten
  • 3/4 cup butter, melted
  • 6 tbsp cocoa
  • 1 cup light brown sugar
  • 1/2 tsp vanilla extract
  • For the frosting
  • 4 ounces semisweet chocolate chips
  • 2 tbsp butter
  • 1 tbsp sour cream
Preheat Oven175 C. Grease an 8 inch square shallow cake pan with wax paper. Mix the butter and cocoa in a pan and set aside.
2 Beat together the eggs, sugar and vanilla extract in a bowl.
3 Mix it along with cocoa mixture.
4 Stir in the nuts.
5 Sift over the flour
6 and fold it along with the mixture.
7 Pour this mixture into the cake pan
8 and bake for 20-35 minutes until risen. It will still look soft a     nd wet but it will cook further while cooling. Let it sit to cool.
9 To make the frosting, melt the chocolate chips and the butter together in a pan. ´
10  Mix it well until smooth. Remove from heat.
11 Now add the sour cream
12 and beat it until smooth and glossy.
13 Let cool slightly and then pour it on topof the brownies.
14 Spread it well.
15 Let it set well. You can also refrigerate it for some time to speed up the setting process. Slowly cut it into pieces.

8 comments:

  1. Oi joi mitä herkkuja! menee kyl kokeiluun! miun pitäis kyl alkaa laihikselle mutta jos än kerran vaan lipsuis :)

    ReplyDelete
  2. Näitä kyllä lämpimästi suosittelen. Todella helppo tehdä ja aivan älyttömän hyviä.

    ReplyDelete
  3. Oih ja voih mikä herkku!!!

    ReplyDelete
  4. Näitä(kin) pitää keretä tekemään :P

    ReplyDelete
  5. Kokeiltaa ihmeessä. Ette tule katumaan :) Täällä meillä tuo toinen puolisko on aika kranttu kaikkien leivonnaisten kanssa (suomalaiset herkut ei ole oikeen makuun) mutta nämä hävisi kaapista tosi nopeaa ja kun yritin viedä osan tädille (koska aina menee jotain roskiin) niin tällä kertaa vartioi keittiö ovella että yhtään ei saa viedä :D

    ReplyDelete
  6. Tehtiin juuri äsken näitä.. ei ollut mitenkään kauheen hyvän makuisia :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harmillista ettei maku ollut mieluinen. Laitoitko taikinaan pelkästään kaakaota vai myös sulaa suklaata? Itse reseptissä oli pelkästään kaakoajauhetta, mutta minä laitoin myös sulaa suklaata ja se oli minusta kyllä maukas lisä.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...