Thursday, 7 February 2013

Red velvet cupcakeYstävänpäivä lähenee... Aloin heti joulun jälkeen miettimään, että mitähän leipoisi ystävänpäivänä ja ajatuksia oli sen verran monta että pitää aloittaa jo ajoissa näitä postaamaan :D 

Ensimmäisenä siis red velvet-kuppikakut. Pitkän aikaa on tehny mieli kokeilla miten onnistuvat ja miltä maistuvat, mutta nyt vasta pääsin toteuttamaan aikeeni. Jouduin tekemään kaksi erää, koska ensimmäisellä kerralla huomasin vasta lopussa, että meillä ei ollutkaan etikkaa. Kuppikakut eivät nousseet yhtään vaan jäivät lätyiksi. Toinen satsi onnistui sitten hyvin. 

Reseptinä käytin Tekilan reseptiä, sillä erolla että kaakaojauheen sekoitin jauhojen sekaan ja väriaineen suoraan ensin pieneen tilkkaan piimää jonka sitten kippasin koko piimä määrään.Vähän jäi kuvista uupumaan ystävänpäivä fiilis :)

13 comments:

 1. Nättejä kuppikakkuja. :) Yksinkertaisuudessaan täydellisiä. Pidän konstailemattomuudesta ja kyllä nämä kelpaisivat ystispäivään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kyllä ihan hyvä idea välillä jättää se perinteinen pursotus tekemättä :D lisäksi tällä tapaa kuorrutetta on, ainakin minun makuun, sopiva määrä.

   Delete
 2. Ompas ihanan hempeitä! Murustitko yhdestä muffinssista punaista päälle, vai mistä tuo punainen on?

  ReplyDelete
 3. Yam! Kyllä noita kelpaa ystävälle tarjota :) Jännä tuo etikan käyttö muffinsseissa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tekila minulle valoitti tuota etikkaa, ennen muinoin se kaakaojauheen kanssa sai aikaan punaisen värin. Lisäksi kun sekoitetaan soodan kanssa niin alkaa kuplimaan ja se taas tuo taikinaan lisää ilmaa josta syntyy pehmeämpi ja kuohkeampi lopputulos.

   Delete
 4. Näitä pitää kyllä kokeilla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse en koe että maku olisi ollut mikään päätähuimaava. Hyviä olivat kyllä mutta minusta näissä tuo ulkonäkö on dramaattisempi kuin maku.

   Muista laittaa reilusti väriainetta. Ennemmän kun resepti sanoo.

   Delete
 5. Ystäväsi varmasti ilahtuvat näistä :)

  ReplyDelete
 6. Kaunis, pelkistetty herkku !
  Juuri eilen katselin leipomon vitriinissä samaa ideaa. Olivat jättäneet kokonaan voikreemin päältä pois ja laittaneet vain valkoisen suklaasydämen koristeeksi. Sekin oli yksinkertainen ja silti houkutteleva. En kyllä langennut :D

  ReplyDelete
 7. ....olen juuri linkittänyt tämän ohjeen omaan Oscar -herkkuja postaukseeni ! :D

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...